Ministrul educației anunță: Elevii nu vor mai putea face meditații cu profesorii de la clasă

0

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, marți, că profesorilor le va fi interzis prin lege să mai facă meditații cu elevii din clasele la care predau și că vor exista sancțiuni pentru cadrele didactice care nu o respectă. 

Noul pachet legislativ propus de ministrul educației ar urma să intre în vigoare în septembrie 2023

Dar că prevederea legată de interdicția meditațiilor la clasă ar putea fi aplicată mai devreme, chiar din septembrie 2022.

„Vrem să avem relevanța notelor și vrem să avem respectarea condițiilor de etică în sistemul de educație. Relevanța notelor are de suferit atunci când un profesor face meditații cu un elev de la clasă pe care apoi îl notează”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

„Pe de altă parte, în activitatea de predare și evaluare la clasă îi este interzis, dorim să propunem prin lege, se desfășoare meditații cu elevii de la clasă având ca obligație de diligență să depună eforturi în vederea eliminării pregătirii suplimentare, la modul general, și asta pentru atinge profilul de competențe ale absolvenților din ciclul în care predă”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ministrului educației noul pachet legislativ trebuie să poată fi aplicat începând cu septembrie 2023 „la nivel de planuri-cadru, curriculum și tot felul de alte lucruri de interes maxim pentru tinerele generații”.

„Ca să se poată aplica în septembrie 2023 avem nevoie de pregătire pentru legislația subsecventă. Deci pachetul legislativ ar trebui să intre în vigoare în acest an, iar prevederea despre care discutăm, cu interdicția de a face meditații cu propriii elevi de la clasă, sunt convins că poate să intre încă din anul școlar 2022 – 2023, foarte rapid”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

„Cu siguranță sunt sancțiuni pentur nerespectarea legii. Nu pot să vă dau exemple de sancțiuni, în momentul de față sunt juriștii cei care stabilesc sancțiuni în corelație cu gravitatea abaterilor”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

În prezent profesorilor le este interzis prin Codul de etică, aprobat prin ordin de ministru, deci nu prin lege, să facă meditații cu elevii de la clasă.

Vezi și: Firea: guvernul va acorda tinerilor bani pentru nuntă și botez

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele