Ministrul Educaţiei şi-a dat demisia astăzi

0
Valentin Popa

Valentin Popa, ministrul Educaţiei numit în funcţie în luna ianuarie anul acesta, de Viorica Dăncilă, şi-a dat demisia astăzi.

Demisia vine în urma solicitării de remaniere a liderului UDMR, Kelemen Hunor, pentru că ministrul a luat două decizii fără a-i consulta pe reprezentanţii UDMR. Prima decizie privea învăţarea limbii române la clasele primare din şcolile cu predare în limba maternă. A doua decizie făcea referire la recunoaşterea comasării Universităţii “Petru Maior” cu Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.

Valentin Popa a fost astăzi dimineaţă la o discuție cu Liviu Dragnea, alături de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, liderul grupului PSD de la Camera Deputaților, Daniel Suciu, Florin Iordache şi Darius Vâlcov.

Citeşte şi Manualele școlare scoase de Editura Didactică și Pedagogică, sub orice standard modern

Liviu Dragnea a declarat presei că liderul UDMR „are dreptate” cu privire la cele două probleme ridicate. Mai mult de atât, după şedinţa CEX de vineri, Liviu Dragnea s-a declarat nemulţumit de anumiţi miniştri, urmând ca Viorica Dăncilă să prezinte o evaluare a membrilor Executivului după refendumul din 6-7 octombrie.

Înainte să devină ministru, Valentin Popa a fost rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava. Acesta a criticat constant în ultimii ani Ministerul Educaţiei pentru modul de clasificare a universităţilor care influenţează accesul la fondurile europene.

Este a doua demisie din Guvernul Dăncilă, după cea a lui Nicolae Burnete din funcția de ministru al Cercetării

Autor: Andreea Burghelea

Articolul Ministrul Educaţiei şi-a dat demisia astăzi apare prima dată în Pedagoteca.

Sursa: Ministrul Educaţiei şi-a dat demisia astăzi

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele