Ministrul francez al Sportului, românca Roxana Mărăcineanu, de acord cu reacția jucătorilor de la PSG și Başakşehir

0

Ministrul francez al Sportului, fosta înotătoare de origine română Roxana Mărăcineanu, a salutat marţi “simbolul puternic” al jucătorilor echipelor Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir care au părăsit terenul stadionului Parc des Princes din Paris, în urma acuzaţiilor de rasism lansate de turci la adresa celui de-al patrulea arbitru al acestei întâlniri din Liga Campionilor la fotbal, românul Sebastian Colţescu, informează AFP.

 

Meciul din capitala Franţei a fost întrerupt în urma incidentului respectiv şi se va relua miercuri seara, de la ora 19:55 (ora României).

“În această seară sportivii au luat o decizie istorică, în faţa unei atitudini pe care au considerat-o inacceptabilă”, a scris ministrul pe Twitter.

Vezi și Scandal rasist în Liga Campionilor cu un român în centru

“O expresie a rasismului obişnuit. Aşteptăm rezultatele anchetei, dar nu pot decât să salut simbolul puternic al gestului şi solidarităţii lor”, a adăugat Roxana Mărăcineanu, născută în România.

Staff-ul campioanei Turciei şi jucătorii acesteia, urmaţi de cei ai echipei PSG au luat decizia de a părăsi terenul după eliminarea antrenorului secund al formaţiei din Istanbul, fostul atacant camerunez Pierre Achille Webo, acuzând afirmaţii rasiste din partea arbitrului de rezervă.

Colţescu i-a cerut în min. 16 arbitrului de centru Ovidiu Haţegan să intervină pentru a-l calma pe Webo, care a fost prea vehement la o decizie a arbitrului de centru, potrivit AFP. Colţescu l-a identificat pe antrenorul secund al echipei turce cu termenul de ”tipul negru”, iar Haţegan i-a arătat cartonaşul roşu fostului atacant camerunez.

Webo a protestat, iar atacantul franco-senegalez Demba Ba (rezervă) a coborât din tribună şi l-a acuzat de rasism pe Colţescu, reproşându-i că s-a referit la culoarea pielii lui Webo, întrebându-l dacă ar fi făcut la fel şi dacă era cazul unei persoane albe, relatează AFP.

Şi jucători de la PSG, printre care Neymar, Mbabbe şi Marquinhos, au venit pentru a cere explicaţii la marginea terenului. După mai multe minute de discuţii cele două echipe au părăsit terenul.

Uniunea Europeană de Fotbal a confirmat, marţi seara, că meciul dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir va fi reluat miercuri, cu alţi arbitri.

Vezi și Pedagoteca.ro/nasa-metoda-posibila-de-a-produce-oxigen-pe-planeta-marte

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele