Ministrul Justiției anunță că va prezenta azi, la ora 18:00, evaluarea lui Augustin Lazăr

0

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat pe Facebook că azi, la ora 18:00, va face public raportul de evaluare a activității procurorului general al României, Augustin Lazăr.

”Ministerul Justitiei. 24 octombrie 2018 – orele 18.00 – Sala de Consiliu. Scurta declaratie de presa, Prezentarea Raportului de evaluare a activitatii manageriale desfasurata de catre procurorul general de la PICCJ !”, a anunțat Toader pe Facebook.

Ministrul Justiției a anunțat pe 25 august, tot pe Facebook, că declanșează procedura d evaluare a activității manageriale a procurorului general Augustin Lazăr, practic, primul pas pentru revocarea șefului Parchetului general. Măsura vine la două zile după ce Darius Vâlcov, condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare pentru corupție, a publicat pe Facebook un protocol încheiat în decembrie 2016 între Parchetul general și SRI și abrogat în februarie 2017.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a reacționat în aceeași zi la anunțul ministrului Tudorel Toader că va declanța procedura de evaluare a sa, acuzând ”o acțiune de destabilizare a Ministerului Public” și precizând că tema protocoalelor, invocată drept pretext pentru revocarea sa, este una falsă.

În urma unei proceduri similare de evaluare a activităţii manageriale, ministrul Toader a făcut propunerea care a dus la revocarea Lauei Codruţa Kovesi de la şefia DNA.

Citește și Marian Oprișan:Noi suntem sătui de politica pe care popularii europeni o duc împotriva socialiştilor şi a României

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele