Ministrul Muncii arată cu degetul spre cursurile de formare profesională

0

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, afirmă că printre marile probleme ale mediului de afaceri se numără nu fiscalitatea, ci lipsa forţei calificate de muncă şi birocraţia. Ea reclamă că în Româna s-au cheltuit fără folos sume mari pe cursuri de calificare.

 

Ministrul Muncii a reclamat faptul că activitatea de ocupare a locurilor de muncă şi cea de pregătire în vederea integrării în piaţa muncii “nu au fost tratate la modul cel mai serios”. În acest context, Turcan a solicitat angajaţilor din AJOFM şi AJPIS calibrarea cursurilor de formare profesională în funcţie de cererea de pe piaţa muncii.

“Am o părere personală şi pe care cred că o voi confirma cu date în perioada următoare, şi anume că în România s-au cheltuit bani enormi pe tot felul de cursuri de formare profesională, de reconversie profesională, care, de fapt, s-au dus în buzunarele unora şi beneficiarii nu s-au ales cu mare lucru. Şi voi face o evaluare a acestor sume cheltuite exact pe această parte de formare profesională, care pe fond ar fi trebuit să ajute oamenii să-şi remodeleze traseele profesionale şi să se ducă acolo unde angajatorii cer să aibă forţă de muncă. Dacă întrebaţi un om de afaceri care e cea mai mare problemă cu care se confruntă nu o să vă spună fiscalitatea, o să vă spună în primul rând lipsa forţei de muncă bine calificată şi după aceea birocraţia”, a afirmat ministrul Muncii.

Iluzia majorării pensiilor cu 40 de procente

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele