Ministrul Muncii: Cu siguranţă pensiile vor creşte

0

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, reafirmă hotărârea Guvernului de a majora punctul de pensie începând cu 1 septembrie, însă evită să avanseze procentul cu care vor creşte pensiile.

 

”Procentul este un procent care vine din ceea ce poate bugetul în acest moment şi cea mai bună sursă este ministrul Finanţelor. (…) Cu siguranţă în câteva zile această informaţie, cu tot cu restul cifrelor, vor fi date publicităţii”, spune Violeta Alexandru.

”Ce ştiu cu siguranţă este că pensiile vor creşte (…) Nu există nicio îndoială cu privire la determinarea Guvernului de a creşte pensiile. (…) Nu am ezitat, nu am cum să vorbesc despre legislaţia României ca fiind o opţiune, însă nu suntem astăzi în situaţia pe care o avea PSD când a propus această lege. Ce ştim sigur este că acest guvern va mări pensiile, este conştient de nevoile pe care le au pensionarii”, a declarat Violeta Alexandru, marţi seară, într-o emisiune la TVR.
Ea a precizat că în maximum două săptămâni va avea loc rectificarea bugetară şi că tot atunci se va decide şi cu cât va creşte punctul de pensie.”Suntem determinaţi să fie creşterea de la 1 septembrie, cel puţin în acest moment nu am informaţii care să sugereze că ar putea fi o altă dată”, a precizat ministrul Muncii.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele