Ministrul Novak, întâlnire cu ministrul sporturilor din Franța

0

Ministrul Sportului, Eduard Novak, s-a întâlnit, luni, cu ministrul delegat al Sporturilor din Franţa, Roxana Mărăcineanu. Cei doi au convenit la un protocol de colaborare între ministere care vine în sprijinul dezvoltării şi implementării Strategiei Naţionale pentru Sport.

 

Conform lui Novak, autorităţile franceze vor oferi sprijin pe următoarele direcţii strategice:

„1. Participarea antrenorilor români la cursuri de specializare susţinute de specialişti francezi.

2. Posibilitatea ca loturile de cadeţi şi juniori din România să participe la stagii de pregătire în centre olimpice din Franţa.

3. Organizarea de schimburi de experienţă între specialiştii din cele două ministere de resort, în urma cărora anumite exemple de bune practici din sistemul sportiv francez să poată fi implementate şi în România.

4. Organizarea de schimburi de experienţă în domeniul integrării persoanelor cu dizabilităţi şi al dezvoltării sportului paralimpic, pentru integrarea, în România, a bunelor practici din Franţa. Reglementările legale franceze sunt asemănătoare cu cele româneşti, în ceea ce priveşte integrarea pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi, totuşi aplicarea lor se face mult mai eficient, iar acesta trebuie să fie un deziderat şi pentru noi”.

Violența domestică, cea mai frecventă formă de violență împotriva femeii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele