Ministrul Sănătății: “Clujul este un exemplu de bună practică în testarea pentru coronavirus”

0

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, astăzi, că la Cluj se pot face o mie de teste de coronavirus pe zi şi a făcut demersuri astfel încât Deva și Suceava să poată aduce teste pentru a fi lucrate acolo.

 

Nelu Tătaru a mai spus, la finalul vizitei pe care a efectuat-o la Cluj-Napoca, că acolo există şi capacitate de testare şi de tratament.

“Clujul este un exemplu de bună practică. Am vrut să văd efectiv fiecare management, să mi se prezinte problemele şi activitatea desfăşurată. Faţă de multe alte oraşe, aşez Clujul undeva sus, atât ca activitate medicală, cât şi ca implicare a administraţiei locale, că este Prefectură sau că este Primăria municipiului. Ţin să menţionez că, din toate discuţiile pe care le-am avut, există capacitate şi de testare, există capacitate şi de tratament la nivelul unităţilor din Cluj-Napoca. Aştept orice sesizare să îmi ajungă la nivel de minister şi să pot completa orice deficienţă, orice deficit sau orice necesitate”, a afirmat Nelu Tătaru.

Potrivit oficialului, Cluj-Napoca poate asigura și testarea localităților din jur, relatează News.ro.

Ministrul Sănătății a menționat: “La Cluj există o capacitate de o mie de testări pe zi. Ţin să menţionez că Clujul poate asigura testarea şi pentru localităţi din jur, deja am vorbit pentru Deva sau pentru Suceava să poată aduce teste pentru a fi lucrate la Cluj”.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele