Ministrul sănătății susține că la noi coronavirusul este tratat la fel ca peste tot în lume

0

Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru susține că tot ce se foloseşte pe plan mondial pentru tratarea bolnavilor de coronavirus se foloseşte şi în România, inclusiv Remdesivirul sau hidroxiclorochina.

 

Conform ministrului Sănătăţii, de la începutul lui iulie până acum s-au administrat 11.829 de doze de Remdesivir, în depozite sunt încă 4.000 de doze.

El l-a contrazis pe profesorul Şerban Bubenek, preşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, care a susţinut marţi că în România nu există transparenţă cu privire la felul în care este alocat medicamentul Remdesivir, esenţial în tratarea cazurilor foarte grave de Covid-19. Profesorul Bubenek spunea că, făcând un calcul simplu, aproximativ 1.900 de oameni dintre cei care au ajuns la secţiile de terapie intensivă nu au primit Remdesivir, deşi nu există date despre câţi dintre aceştia au murit din cauza coronavirusului.

„Nu putem ajunge la această concluzie, tratamentul cu antiviral nu este un tratament specific sau un tratament salvator sau vreun panaceu. Trebuie să punem contextul unui deces în cadrul unei multitudini de patologii, precum şi a severităţii  bolii. Gândim pragmatic, dar gândim medical, având în vedere că această infecţie dă o mortalitate, dar această mortalitate survine în proporţie de 98 la sută la cei care au comorbidităţi, prin decompensarea acestor morbidităţi”, a comentat Nelu Tătaru în interivul pentru Digi24.

Tricolori nu au coronavirus, pot juca împotriva Islandei

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele