Mirel Rădoi şi-a preluat rolul de selecționer al primei reprezentative

0

Mirel Rădoi a semnat, azi, contractul de selecţioner şi a fost prezentat într-o conferinţă de presă la Casa Fotbalului.

Selecţionerul Mirel Rădoi a declarat că a acceptat postul de antrenor al primei reprezentative şi pentru că el crede în capacitatea jucătorilor pe care i-a antrenat la tineret şi nu a suportat să vadă cum aceştia sunt acuzaţi că nu fac faţă echipei mari.

“Contractul nu va fi doar pentru acest baraj, a contat părerea românilor, părerea oamenilor din fotbal. Nu am putut să văd lucrurile care s-au spus despre jucătorii pe care i-am antrenat în vară, să fie acuzaţi direct că nu fac faţă echipei mari, că necalificarea naţionalei este din cauza lor. Nu sunt de acord şi cred că în cel mai scurt timp vom încerca să rezolvăm această problemă. (…) Va trebuit să găsim un mixt. În momentul de faţă, jucătorii de la tineret e foarte dificil să facă cu toţii pasul la prima reprezentativă. Din păcate, jucătorii care s-au transferat nu joacă. Mixtul îl vom face chiar începând de la baraj. Nu avem timpul necesar să căutăm un lider. Dacă a lipsit ceva la ultimele partidele este ca forţa grupului să primeze. Va trebui să devenim o familie şi o vom face. Cine vrea să vină să o facă de plăcere şi pasiune pentru ţara lui. Cine nu, poate să rămână acasă”, a afirmat selecţionerul.

El a adăugat că nu poate promite calificarea naţionalei, dar promite că lucrurile se vor schimba la echipa României: “În ceea ce priveşte calificarea, nu este nimic sigur în fotbal. Vă pot promite solemn că lucrurile se vor schimba. Nu avem teamă şi nu avem foarte multe lucruri de pierdut. Trebuie să ne gândim exact ce avem de făcut pentru a ne califica”.

Rădoi a vorbit şi despre faptul că jucătorii tineri trebuie să îi respecte pe cei cu experienţă. “Ca să fii respectat trebuie să respecţi în primul rând. Cei tineri trebuie să-i respecte pe cei bătrâni, dacă nu vor înţelege atunci vom aborda altfel situaţia. Dar nu cred că vom avea probleme. Mulţi dintre ei i-am antrenat, sunt şi o parte cu care am jucat, nu cred că vor fi probleme”.

Citește și: Parlamentul European închide portițe legale pentru importul excesiv de carne de pasăre din Ucraina

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele