28.000 de oameni au protestat in Capitala impotriva gratierii. S-a strigat „PSD, ciuma roșie”, „Dragnea, nu uita, asteptam și cartea ta”

Circa 28.000 de oameni au ieșit în stradă în Capitală, duminică, la un miting organizat împotriva ordonanțelor care ar schimba codurile penale și promova grațierea.

0
miting
miting
- Reclama -

Acest miting a început la ora 5, în Piața Universității, când mii de manifestanți s-au strâns pe trotuarele de la Universitate și Teatrul Național.

Încet, încet alte mii de manifestanți s-au adunat în piață, mulțimea pornind la ora șase spre sediul Guvernului din Piața Victoriei. Ulterior, manifestanții au plecat spre sediul PSD, de pe Kiseleff.

Și zilele trecute protestatarii au manifestat împotriva celor două ordonanțe. Proteste au fost organizate și în Sibiu și alte orașe din țară.

Sloganuri pentru politicieni

Președintele țării, Klaus Iohannis, a fost și el în Piața Univesității, acesta cerând, de altfel, zilele trecute retragerea celor două proiecte de ordonanță. Președintele a declarat în această seară că românii sunt indignați pe bună dreptate. Fostul ministru al Muncii din Gvernul Ciolos, Dragoș Pîslaru, dar și liderul PNL, Raluca Turcan, au putut fi zăriți în mulțime.

„DNA, să vină să vă ia”, „PSD, ciuma roșie” au fost cele mai populare sloganuri.

- Reclama -

Mulțimea a strigat și sloganuri care îl vizau pe liderul PSD Liviu Dragnea, cel mai popular fiind „Dragnea, nu uita, asteptam și cartea ta”.

S-a făcut referire la cărțile scrise în închisoare de condamnații penali, pentru a scăpa de o parte din pedeapsă.

Cele două proiecte de acte normative ce prevăd, unul, grațierea unor condamnați la închisoare și celălalt, modificarea codurilor penale, se află acum în dezbatere publică.

Proiectul grațierii prevede că scapă de pedeapsă cei condamnați la închisoare pentru o perioadă de cel mult 5 ani, inclusiv, că persoanele de peste 60 de ani pot beneficia de reducerea pedepsei la jumătate, ca și cei care au copii cu o vârstă de până la 5 ani.

Dragnea: „E un început de lovitură de stat”

Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților a scris pe contul de facebook că este vorba de un început de lovitură de stat.

„L-am găsit pe președintele României în fruntea unei noi mineriade, o manifestație neautorizată, împotriva guvernului României, împotriva ordinii constituționale și împotriva votului popular din 11 decembrie, sabotând legalitatea care stă la baza statului de drept.
Președintele țării s-a situat azi în afara legii, vizând avantaje politice personale și cerând aberații constituționale: retragerea unor ordonanțe, mai ales a unora care nu au fost date.  un început de lovitură de stat. De fapt, președintele Iohannis vrea, așa cum a vrut și fostul președinte Băsescu, să pună în cătușe puterea legitimată prin votul democratic. Vrea ca în continuare România să fie condusă de instituții fără legitimitate democratică, prin teroare, iar românii să rămână prizonierii unor puteri nealese”, a comentat Dragnea.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele