Moderna, vaccinul mai ieftin și mai ușor de transportat, este autorizat de Comisia Europeană

0

Comisia Europeană a autorizat condiționat vaccinul anti-COVID pus la punct de compania americană Moderna. Este al doilea vaccin de care vor beneficia europenii, după serul de imunizare Pfizer-BioNTech.

Primele livrări de vaccin către țările din Europa vor începe, potrivit estimărilor, săptămâna viitoare;

Autorizația vine după recomandarea Agenției Europene pentru Medicamente privind vaccinul COVID-19 produs de Moderna;

Până în prezent, Comisia Europeană a rezervat 160 de milioane de doze de vaccin COVID-19 produs de Moderna.

Există o serie de nemulțumiri, în unele țări ale Uniunii Europene, legate de ritmul prea lent în care au loc campaniile de vaccinare.

Vaccinul Moderna se recomandă celor de peste 18 ani; e mai simplu de transportat decât serul celor de la Pfizer, întrucât e necesară o temperatura de minus 20 de grade.

A început vaccinarea și în Olanda

A început vaccinarea și în Olanda, ultima țară din Uniunea Europeană care demarează imunizarea populației. Inițial, se dorea ca în prima fază să fie vaccinați vârstnicii din azile, dar la presiunea sectorului medical au fost incluși și angajații din domenil sănătate și îngrijiri.

Chemat în parlament să dea explicații pentru întârziere, premierul Mark Rutte a spus că autoritățile au fost luate pe nepregătite și că vaccinul a ajuns în țară mai devreme decât era de așteptat.

Studiu: coronavirus încă din septembrie 2019 în Italia

Într-un orășel din Italia, angajații din casele de bătrâni care refuză vaccinarea au fost amenințați de administrație că li se va tăia salariul, cu alte cuvinte rămân șomeri.

În Cehia s-a anunțat un număr de cazuri noi fară precedent – aproape 17 mii de infectări în 24 de ore. Niciodată,de la începutul pandemiei, nu au fost atâtea cazuri noi într-o singură zi.

Purificat de aer anti coronavirus – Sharp

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele