Moldova cere statut de ţară candidată la UE

0

Membrii Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Moldova au adoptat, miercuri seară, la Strasbourg o declaraţie în care cer instituţiilor europene să acţioneze pentru a oferi Republicii Moldova statutul de ţară candidată a Uniunii Europene, transmite europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan, într-un comunicat oficial.

 

Declaraţia a fost adoptată în cadrul celei de-a 11-a Reuniunii a Comitetului Parlamentar de Asociere care s-a desfăşurat ieri şi continuă şi astăzi în Parlamentul European.

„Declaraţia pe care am adoptat-o transmite un mesaj clar de susţinere a integrării europene a Republicii Moldova. Este primul răspuns clar şi pozitiv pe care îl primeşte Republica Moldova de la nivel european ca urmare a cererii de aderare”, a declarat deputatul european Siegfried Mureşan, preşedintele Delegaţiei Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Moldova.

”Republica Moldova este la fel de importantă ca Ucraina pentru securitatea Uniunii Europene. De aceea, tot ceea ce suntem pregătiţi să-i oferim Ucrainei trebuie să îi oferim şi Republicii Moldova”, a mai spus eurodeputatul Siegfried Mureşan.

”Declaraţia adoptată aseară mai cere instituţiilor europene accelerarea integrării Republicii Moldova în piaţa unică a UE. Accesul la piaţa unică va aduce cetăţenilor Republicii Moldova beneficii directe şi imediate: produsele moldoveneşti vor putea fi exportate liber pe piaţa europeană, vor veni mai mulţi investitori în Republica Moldova, vor apărea noi locuri de muncă şi oamenii se vor bucura de standarde de calitate ale produselor la fel ca standardele de calitate din ţările Uniunii Europene”, a explicat Siegfried Mureşan.

Ministerul de Finanțe a împrumutat de la bănci 222 milioane de lei

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele