Monedele din zonă s-au prăbușit

0

Rubla rusească, zlotul polonez şi forintul unguresc au scăzut luni la minime record, în condiţiile în care preţurile petrolului au crescut din cauza speculaţiilor că naţiunile occidentale ar putea interzice ţiţeiul rusesc, stârnind temeri de inflaţie la nivel mondial.

Ce se întâmplă cu alte monede ale lumii?

În schimb, monedele ţărilor din America Latină, bogate în mărfuri, au continuat să depăşească performanţa monedelor din ţările emergente din Europa.

În cadrul unor volume mici, rubla a scăzut cu peste 8%, până la un minim de 133,50 faţă de dolar, ân cadrul tranzacţiilor interbancare.

Tranzacţiile bursei MOEX din Moscova este probabil să rămână oprite până miercuri.

”Există o ofertă aproape infinită şi o cerere foarte mică pentru activele ruseşti în acest moment – ​​nimeni nu doreşte să fie asociat cu acestea. Pe termen scurt şi mediu, ceea ce va determina cu adevărat cererile (comercianţilor) pe pieţele emergente sunt termenii tranzacţiilor. Aceste pieţe vor vedea creşteri masive ale preţurilor (de import şi export)”, a declarat Gabriel Sterne, şeful serviciilor de strategie şi cercetare globală EM la Oxford Economics.

Orban, mesaje pro Putin, anti UE

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele