montaj mobila

Montare mobila – pe cont propriu sau apelam la profesionisti?

Stefan Alexiu
montaj mobila

Cum sa facem asamblarea mobilei un proces mai usor si mai putin stresant.

Activitatea de montare mobila este probabil cea mai putin atractiva parte a decorarii unei locuinte. Desi ar fi frumos ca mobila pe care o cumparati sa fie gata asamblata, mai toate marile magazine de mobila isi vand produsele in piese componente. Asadar, indiferent de bugetul pe care il aveti, este dificil sa evitati aceasta problema.  Si da, montarea mobilierului poate fi o sarcina dificila si stresanta pentru multi oameni. Dar nu trebuie sa fie asa!

Cu toate acestea, faptul ca trebuie sa va asamblati singuri mobilierul nu este neaparat un lucru negativ. Va poate economisi bani si va poate crea sentimente de mandrie si satisfactie, pentru ca studiile au aratat ca asamblarea propriului mobilier ne face sa il apreciem mai mult. Pe de alta parte, procesul de montare mobila poate fi extrem de frustrant si poate implica adesea injurii la adresa inventatorului surubelnitelor miniaturale!

Daca v-ati dorit vreodata sa aflati secretul asamblarii mobilei fara probleme si nervi – exista o singura cale. Platiti pe un profesionist sa o faca in locul vostru! Dar, daca insistati sa aveti parte de acele sentimente de fericire momentana de fiecare data cand treceti pe langa biblioteca asamblata de voi, cheia este sa abordati operatiunea de montare a mobilierului ca un profesionist!

montaj mobila

Ganditi-va inainte de a cumpara

Luati in considerare procesul de asamblare inainte de a da click pe butonul „cumpara”. Va recomandam sa cititi recenzii si testimoniale online inainte de a cumpara articolul pentru a va face o idee mai buna despre procedura de asamblare a mobilierului respectiv. In acest fel, veti avea mai putine surprize atunci cand ajunge cutia.

In cazul in care un proiect major depaseste nivelul dumneavoastra de indemanare, va sugeram sa cautati piese de mobilier care vin partial asamblate. Daca si asa vi se pare greu, o miscare inteligenta ar fi sa apelati la un montator de mobila profesionist sau un mester care sa faca munca grea pentru voi (la propriu)!

Citeste si...  10 aranjamente florale de primăvară pentru masa din bucătărie

Fiti realisti

Unele articole, cum ar fi cadrele de pat tapitate, este probabil mai bine sa fie lasate pe mana profesionistilor. Comodele pot constitui, de asemenea, o provocare. Nu pentru ca sunt deosebit de greu de asamblat, ci pentru ca procesul este foarte laborios. O comoda de dimensiuni normale, cu sase sertare, poate avea cateva sute de piese si componente, iar procesul este mai dificil deoarece sertarele sunt de obicei asamblate separat, apoi trebuie aliniate cu cadrul mobilierului.

Montati mobila in locul potrivit

Desi ati putea fi tentati sa asamblati un corp de depozitare pentru biroul vostru de acasa in confortul sufrageriei, mai ganditi-va o data! Profesionistii din domeniul asamblarii mobilierului subliniaza importanta asamblarii mobilei in camera in care aceasta va fi folosita, in special pentru piesele mai grele. Pe langa faptul ca este dificil de deplasat, acel dulap sau birou de colt risca sa zgarie peretii si podelele in timpul oricarei mutari! De asemenea, curatati si organizati zona de lucru si asigurati-va ca aveti in jur suficient spatiu pentru a monta mobilierul si pentru a-l pune in pozitie inainte de a incepe.

Deschideti cu atentie cutia 

Este important sa deschideti cu atentie cutia in care sunt depozitate componentele piesei de mobilier pentru a nu le deteriora. Desfaceti cu grija cutia, deoarece foarfecele sau cutterul pot fi daunatoare atat pentru pardoseala camerei de lucru, cat si pentru mobila in sine. Folositi cutia pentru a va proteja podelele pe masura ce asamblati mobilierul.

Cititi instructiunile de asamblare a mobilierului

Primul lucru pe care trebuie sa il faceti inainte de orice altceva este sa cititi instructiunile de asamblare a mobilierului. Apoi cititi-le din nou! Asigurati-va ca intelegeti procesul a ceea ce veti face. De asemenea, este bine sa tineti instructiunile aproape si sa le reverificati din cand in cand. Verificati daca aveti toate instrumentele necesare pentru montaj inainte de a incepe lucrul. Daca si dupa ce ati citit instructiunile scrise nu va simtiti pe deplin lamuriti, incercati sa gasiti un tutorial video online care sa va arate pasii de montare pe intelesul vostru.

Citeste si...  Ananasul- plantă de apartament sau fruct benefic pentru sănătate?

Pregatiti-va pentru munca!

Dupa ce ati despachetat totul cu atentie, cel mai bine este sa identificati toate piesele. De asemenea, verificati ca aveti la indemana toate uneltele si accesoriile necesare pentru a finaliza procesul de montare. Apoi, grupati elementele similare si asezati-le in ordine. Profesionistii vor depozita adesea feroneria mica, cum ar fi piulitele si suruburile, in pahare de plastic pentru a preveni ca acestea sa se rostogoleasca sau sa se amestece. Asigurati-va ca asamblati piesele de mobilier in ordine. In caz contrar, este foarte probabil sa se ajunga la greseli.

Uitati-va pe instructiuni pentru a identifica orientarea corecta a componentelor implicate: sus, jos, stanga, dreapta, fata, spate. Multe dintre acestea contin sageti care indica pozitia corecta in care trebuie sa se afle o piesa pentru a asigura o asamblare corecta. Marginile finisate sunt de obicei orientate in sus sau in fata. Laturile din stanga si din dreapta sunt de obicei imagini in oglinda, cu suprafetele finisate orientate spre exterior sau in sus. In cazul componentelor care arata la fel, dar nu sunt, cautati variatii in ceea ce priveste spatierea orificiilor sau cantitatea.

Daca schema de montare va permite, este bine sa incepeti montajul mobilierului cu piesele mai simple si mai usoare. Nu va grabiti, pentru ca operatiunea de montare a mobilierului nu se face contra cronometru! Fiti foarte atenti la micile detalii, cum ar fi strangerea suruburilor sau alinierea componentelor.

Siguranta inainte de toate

Potrivit specialistilor, aproximativ un sfert din toate accidentele casnice implica obiecte de mobilier. Mai ales daca aveti copii mici, obiectele mai grele trebuie sa fie ancorate de perete cu curele, suporturi sau bride. De asemenea, piesele mari, voluminoase si inalte, cum ar fi sifonierul sau dulapurile de perete, pot fi periculoase de asamblat. Integritatea structurala nu este obtinuta pana la ultimii pasi de asamblare. Punerea ultimelor piese la locul lor si punerea in picioare a unitatii poate fi periculoasa.

Daca nu sunteti sigur daca o anumita piesa are nevoie de doua persoane pentru asamblare, verificati instructiunile. Daca mobilierul este mare sau greu, nu incercati sa fiti un erou si nu ezitati sa cereti ajutor la un prieten sau un membru al familiei.

Citeste si...  Daciana Siderache, Calipso: “În piață, se face tot mai mare focus pe puritatea apei, cantiatea de nitriți sau reziduul fix”

Daca nu ati reusit din prima, apelati la un profesionist

De la manualele de instructiuni frustrante si complicate pana la ridicarea cutiilor grele si incomode, este suficient pentru a va mai dori deloc sa cumparati mobila noua. Atunci cand apelati la un profesionist, va puteti relaxa in timp ce mobila este asamblata si instalata cu cea mai mare grija – si chiar va puteti concentra timpul pretios inapoi asupra altor lucruri.

Pentru profesionistii in montaj mobila, chiar si cele mai complicate piese sunt usor de montat. Profesionistii au, de asemenea, cutii de scule complete, care contin chiar si acea cheie sau surub care a disparut in mod misterios din cutie.

Atunci cand angajati pe cineva pentru acest serviciu, este important sa cautati un montator cu experienta care are cunostinte despre tipul specific de mobilier pe care aveti nevoie sa il asamblati. Cautati pe cineva cu recenzii bune din partea clientilor anteriori si asigurati-va ca are uneltele adecvate necesare pentru aceasta munca. In plus, intrebati despre optiunile de pret inainte de a va angaja la orice furnizor de servicii, pentru a intelege clar care va fi costul total.

Odata ce rezervati un serviciu de montaj de mobila pe ergala-home.ro, veti primi nu unul, ci doi profesionisti trimisi la locatia voastra. Acesti profesionisti au toate instrumentele necesare pentru a face treaba corect si lucrarea are, de asemenea, o garantie de montaj pentru 90 de zile. In final, nu uitati ca angajarea unui profesionist va va economisi timp – dar va va scuti si de nervi inutili!

Hai sa discutam care este nevoia ta pentru a vedea cum te putem ajuta.

ᴛᴇʟᴇꜰᴏɴ: +40 724 511 372

ᴇ-ᴍᴀɪʟ: office@ergala-home.ro

Impreuna Schimbam Imaginea Mesterilor in Romania!

Lucru Bine Facut!

 

 

 

 

 

 

 


Etichete:
Distribuie articol:
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *