Moscova speră să evite criza financiară

1

Rusia crede că a evitat o criză financiară, pe măsură ce rubla se apreciază, iar datele economice se îmbunătăţesc, dar analiştii spun că cifrele maschează unele adevăruri urâte pentru Moscova.

 

Deşi inflaţia din ţară este ridicată, există semne că creşterile de preţuri încetinesc şi vor continua să o facă, în timp ce rubla a trecut de la un minim istoric în martie la cea mai performantă monedă din lume în acest an.

Între timp, indicatorii de activitate economică se îmbunătăţesc, iar Rusia a reuşit până acum să evite situaţia de neplată a datoriei sale în valută, în ciuda sancţiunilor occidentale care îngheaţă o mare parte din rezervele sale.

Inflaţia din Rusia a atins în aprilie un maxim al ultimelor două decenii, de 17,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în creştere de la 16,7% în martie, dar majorările preţurilor încep să dea semne de încetinire.

Creşterea preţurilor de consum a încetinit brusc de la 7,6% în martie la 1,6% în aprilie, iar preţurile mărfurilor nealimentare au crescut cu doar 0,5%, faţă de 11,3% în martie.

Parada de la Moscova piratată de hackeri, ce a apărut pe ecrane în timpul discursului lui Putin

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele