Moşteanu, USRPlus: Liderii coaliției nu au ajuns la o soluție pentru desființarea Secției Speciale

0
mosteanu usr

Convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru desfiinţarea Secţiei Speciale este exclusă, în absenţa unui acord unanim în coaliţie în privinţa modului în care se va întâmpla acest lucru, declară la RFI liderul deputaţilor USRPlus, Ionuţ Moşteanu.

 

Liderii coaliţiei nu au ajuns la o soluţie pe tema modului în care ar urma să fie desfiinţată Secţia Specială. UDMR propune ca atribuţiile Secţiei să fie preluate de Parchetul General, în timp ce ministrul Stelian Ion ar vrea ca dosarele să meargă la DNA sau la alte Parchete specializate, în funcţie de fiecare caz în parte.

Ionuţ Moşteanu spune că impasul din coaliţie legat de modul în care va fi desfiinţată Secţia Specială va fi depăşit prin negocieri: ”Cu înţelepciune, cu negocieri, cu răbdare, trebuie să ne întoarcem la programul de guvernare, pentru că noi ne-am asumat împreună acolo, unul din punctele din programul de guvernare a fost punctual această desfiinţare a SIIJ, care este o secţie inventată şi înfiinţată de Dragnea şi de care noi, ca stat, nu avem nevoie (…). Cumva, din decembrie până acum, o parte din partenerii noştri văd că s-au sucit şi au alte opţiuni. Din păcate, am constatat cu surpriză şi tristeţe că sunt şi voci din PNL care susţin amendamentul UDMR. L-am auzit ieri la o televiziune pe liderul senatorilor PNL spunând că este o soluţie bună cea propusă de UDMR. Pare că suntem din ce în ce mai singuri în bătălia asta pentru repararea legilor justiţiei (…). Noi ne-am asumat împreună în coaliţie că reparăm legile justiţiei. Dacă pe acest lucru atât de simplu, desfiinţăm ce a înfiinţat Dragnea, ne-am încurcat, cred că o să fie foarte complicat la tot pachetul de legi ale justiţiei”.

Vezi și Importul unor produse alimentare pentru care românii au plătit sute de milioane de euro

Liderul deputaţilor USRPlus explică în ce condiţii va fi convocată sesiunea extraordinară a Parlamentului, pentru desfiinţarea Secţiei Speciale.

”Sper să găsim înţelegere de la partenerii noştri de coaliţie să mergem înainte. Nu o să fiu de acord, cum zice domnul Kelemen Hunor, să mergem fără să avem un agreement, o soluţie unanimă în coaliţie, nu o să fiu de acord să mergem la ce-o ieşi în Parlament şi să-i lăsăm pe cei de la PNL şi AUR să arbitreze coaliţia în comisii sau în plenul Senatului, nu, nu, asta este exclus. Trebuie să găsim o soluţie, găsim o soluţie, atunci convocăm sesiunea extraordinară la Senat (…). Dacă cineva are o problemă din coaliţie cu programul de guvernare, să spună, nu să inventăm tot felul de amendamente şi pretexte şi să tragem de timp vizavi de obiectivele pe care în comun ni le-am asumat”, a declarat el.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele