Moțiunea a picat, ce spun Ponta și Turcan

0

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta pare să fi fost un foc de paie, poate utilă lui Marcel Ciolacu să devina Președinte plin la PSD. Președintele Iohannis ar fi scăpat de un Guvern Orban terfelit prin noroaiele concrete ale vieții în pandemie, dacă trecea Moțiunea, dar n-a fost să fie. Ludovic Orban e tot Premier, deci toți au câștigat.

 

Doar Victor Ponta (n.r. Puie Monta) nu a pierdut, nici n-a câștigat nimic, dar acum poate să spună ce vrea despre un ”blat” PSD – PNL. Și Ponta tot spune.

Victor Ponta, a afirmat că PSD „plăteşte bani grei” să se lupte cu partidul său, susţinând că social-democraţii au reuşit să se mobilizeze doar la moţiunea de cenzură prin care l-au dat jos pe fostul premier Sorin Grindeanu, iar, când e vorba de moţiunea contra PNL, „se ‘îmbolnăvesc’ subit exact în numărul necesar”.

Noi, cei de la Pro România, ne-am luptat în fiecare zi cu Orban şi PNL, am votat şi moţiunea de cenzură din februarie şi am fost singurii care am votat împotriva învestirii Guvernului Orban 2 în martie. Azi am fost prezenţi toţi 24 să votăm moţiunea de cenzură. Chiar dacă unii au făcut azi blat şi au chiulit din plen, noi ne luptăm în continuare cu acest Guvern incompetent şi corupt! În acest timp, PSD plăteşte bani grei ca să se lupte cu Pro România, scoate în faţă mici şmenari şi valutişti timişoreni care spun că pesediştii s-au „îmbolnăvit” azi şi nu au venit la Parlament că „i-a demobilizat Ponta”. Iar PNL îşi bate joc de români în continuare exact cu sprijinul vânzătorilor şi „conservelor” păstrate de Ciolacu în conducerea PSD – şi cu banii de la buget cheltuiţi de PSD pentru propaganda împotriva Pro România, exact cum făcea şi Dragnea în 2018 – 2019″, a scris Ponta pe facebook.

Moțiunea de Cenzură nu a putut fi votată. Guvernul Orban rămâne în funcție

El a susţinut că, din păcate, PSD a reuşit să se mobilizeze doar la moţiunea prin care l-a dat jos pe fostul premier Sorin Grindeanu sau când trebuie să voteze pentru un Guvern PNL. „Când e vorba de moţiunea contra PNL se „îmbolnăvesc” subit exact în numărul necesar”, a adăugat Victor Ponta.

„Noi, Pro România, ne luptăm cu PNL şi PSD se luptă cu noi, că le arătam oamenilor blatul lor penibil! Poate înţeleg că această bătaie de joc la adresa electoratului de stânga trebuie să înceteze, poate înţeleg că trebuie să vină alături de noi în bătălii contra lui Orban şi Iohannis! Dacă nu înţeleg o să le arate din nou la vot oamenii! Noi suntem Pro România – şi ţinem doar cu România!”, a mai scris Ponta.

Posibil Premier dacă trecea moțiunea, Turcan, spune:

Sigur, dacă teoria conform căreia Raluca Turcan este în cărți să fie premier, e adevărată, atunci domnia sa e singura care a pierdut la acest vot.

Altfel, Turcan, vicepremierul lui Iohannis, se bucură că Orban e premier și declară că: în momentul de faţă, “nu există o majoritate care să dărâme acest guvern”.

“O moţiune de cenzură are mai multe etape şi mi se pare normal ca un partid politic cum este PNL, aflat la guvernare, să folosească toate instrumentele constituţionale, pentru că de aceea ele au fost prevăzute. Inclusiv verificarea cvorumului înainte de votul unei moţiuni este o pârghie constituţională pentru a verifica dacă o moţiune a fost depusă la plesneală sau a fost depusă la modul real ca să cadă guvernul. Mi-e greu să spun dacă au depus-o la plesneală. Poate au fost ceva raţiuni legate de alegerile interne din PSD. (…) Realitatea este că moţiunea a fost depusă în momentul alegerii domnului Ciolacu. I-a dat un pic de forţă în alegerile interne. Acum nu a avut cvorum, deci nu există o majoritate care să dărâme acest guvern în momentul de faţă, ceea ce e un lucru bun, pentru că putem să ne facem treaba în continuare. Vom vedea ce se întâmplă pe parcurs. Aud tot felul de speculaţii, că urmează să depună o altă moţiune. Foarte bine. Dacă nu contează ce se întâmplă cu ţara, putem să ne mai hârâim în felul acesta în Parlament, dar cei care pierd cel mai mult sunt oamenii, pentru că ei aşteaptă eficienţă, eficienţă în Guvern, ordonanţe, hotărâri de guvern, eficienţă în Parlament, dacă se poate ceea ce trimite Guvernul la Parlament să se dezbată foarte repede, şi nu să ne tachinăm şi să prezentăm publicului această faţă care în mod sigur nu place nimănui din politica românească”, a afirmat Turcan.

De asemenea, vicepremierul a precizat că membrii Guvernului au negociat cu fiecare parlamentar în parte în vederea respingerii moţiunii de cenzură depusă de social-democraţi.

“Este o realitate. Nu are rost să o ascundem după deget. Aceste zile ne-au consumat ceva timp şi energie, pentru că orice moţiune de cenzură cu un guvern care nu are majoritate parlamentară presupune ca membrii Guvernului să discute cu fiecare parlamentar şi să încerce să îi atragă în susţinerea Guvernului şi respingerea moţiunii de cenzură. Ce s-a întâmplat astăzi însă cred că ţine în acelaşi timp şi de o neadecvare a depunerii acestei moţiuni de cenzură. Pe de o parte, există grave suspiciuni de neconstituţionalitate şi noi am şi sesizat Curtea Constituţională cu referire la modalitatea în care a fost depusă această moţiune de cenzură şi, în acelaşi timp, nu are nicio legătură cu situaţia reală din România, cu ceea ce îi preocupă pe oamenii de rând. Guvernul acesta, într-o situaţie de criză fără precedent, a guvernat lucrurile bine, lucruri care sunt dovedite şi dovedibile cu cifre”, a susţinut Raluca Turcan.

Fă curat la tine acasă, respiră aer curat, vezi cum

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele