Moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, a fost respinsă de Camera Deputaților!

0

Camera Deputaților a respins miercuri moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, inițiată de PNL și USR. S-au înregistrat 171 de voturi ”împotrivă”, 99 de voturi ”pentru” și 5 abțineri.

Respingerea moțiunii reprezintă un eșec pentru Liviu Dragnea, care și-ar fi dorit adoptarea acesteia astfel încât să aibă pretextul necesar pentru a cere în CEx remanierea lui Tudorel Toader. Liderul PSD vrea schimbarea ministrului Justiției și înlocuirea lui cu o persoană mai obedientă din cauza refuzului acestuia de a promova ordonanța de urgență pentru amnistie, opțiunea nucleară care l-ar salva de dosarele penale pe care le are pe rol.

În intenția sa de a-l schimba pe Toader, Liviu Dragnea s-a lovit de refuzul partenerului de coaliție, Călin Popescu Tăriceanu, care și-a reiterat zilele trecute sprijinul pentru ministrul Justiției.

Liderul PSD și-ar fi dorit vot secret cu bile la moțiunea simplă, astfel încât să nu poată fi acuzat că a premeditat adoptarea acesteia. Solicitarea de vot secret a fost făcută de deputatul PMP Robert Turcescu, dar a fost respinsă la vot.

Ministru Justiției, Tudorel Toader, a declarat marți în plenul Camerei Deputaților, în cadrul dezbaterii moțiunii simple care îl vizează, că România trebuie să revină la normalitate, iar asta înseamnă, în opinia sa, că nu trebuie să mai existe persoane trimise în judecată și închise ca apoi să fie achitate.

De asemenea, Toader a reiterat faptul că nu poate fi făcut răspunzător pentru masacrarea Codurilor penale, el nefăcând decât să trimită Parlamentului proiectele de punere în acord a celor două acte normative cu deciziile Curții Constituționale și a directivelor europene.

Deputații PSD care au luat cuvântul la dezbaterile pe moțiunea simplă depusă de Opoziție împotriva ministrului Tudorel Toader au susținut că Justiția este o temă falsă în România pentru ca partidul să nu-și poată îndeplini programul de guvernare și că este bine că ”nu mai zornăie cătușele prin restaurante și pe străzi”.

Justiția este o temă falsă pentru ca PSD și ALDE să nu poată îndeplini programul de guvernare. Este o temă demagogică pentru ca românii să nu poată trăi mai bine. Justiția trebuie să judece cauzele, nu oamenii. Noi am ajuns să judecăm oamenii”, a spus, de la tribuna Parlamentului, deputatul PSD Nicușor Halici.

Citește și Deputat PNL:PSD îl va schimba pe Toader şi o va numi interimar pe Carmen Dan, care va da OUG pe amnistie

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele