Moțiunea „Un ministru de nota 4” se votează azi

0

Moţiunea simplă „Un ministru de nota patru” urmează să primească miercuri votul în plenul Camerei Deputaţilor. Iniţiatorii au prezentat o evaluare care conţine 20 de puncte, tot atâtea câte sunt şi în documentele prin care Tudorel Toader a cerut revocarea lui Augustin Lazăr şi a Laurei Codruţa Kovesi. Opoziţia îi reproşează ministrului că încearcă să politizeze justiţia.

„Pentru foarte mulți români sunteți călăul justiției și al statului de drept”, i-a spus deputatul liberal Florin Roman lui Tudorel Toader, marți, când moțiunea a fost dezbătută în plen.

„Dintr-un judecător constituțional ați devenit avocatul penalilor”, l-a acuzat și liderul USR, Dan Barna.

„Veți rămâne în istorie nu ca un specialist recunoscut și respectat, ci ca Dorel de la Justiție”, a declarat în plen Emil Pașcan, deputat PMP.

Critici la adresa ministrului au avut şi parlamentarii maghiari.

„Suntem de acord cu semnatarii că acesta trebuia să fie prezent la dezbateri, nu să vină dupa adoptare cu o ordonanță de urgență”, a spus Marton Arpad.

În paralel, Tudorel Toader este evaluat şi de majoritate, iar voci din randul PSD cred că ar trebui înlocuit pentru că nu a propus o lege legată de amnistie şi graţiere. Prezenţa sa în Guvern a fost apărată, însă, de ALDE.

Cum vor vota deputații PSD? a fost întrebat Liviu Dragnea. „După propria conștiință. Nu le dau eu, că s-au tot dat sugestii din partea altora în legătură cu dl Toader. Unii le spun să nu mai fie, alții să rămână”, a răspuns, echivoc, liderul PSD.

„Moţiunile nu afectează ministrul. Moţiunea e pe o temă. Nu e un vot de incredere sau de neîncredere în ministru”, consideră liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Tudorel Toader pare relaxat atât vizavi de moţiune, cât şi de remaniere. În timpul dezbaterii a făcut poze, dar şi postări pe pagina de Facebook. A refuzat să spună dacă va demisiona în cazul adoptării moţiunii.

În timpul discuțiilor pe marginea moțiunii, ministrul a avut activitate…pe Facebook.

„Am postat fotografii de la nunta lui Alexandru (băiatul mai mare – n.r.) O fotografie care chiar mi-a plăcut am share-uit-o”, le-a explicat ministrul jurnaliștilor.

„Dar la întrebările serioase nu răspundeți?” l-au întrebat jurnaliștii pe ministru.
– Dar tu numai întrebări serioase pui! A replicat ministrul.
– Demisia dvs e o întrebare serioasa sau neserioasă?
– Întrebarea ta a primit răspuns care e valabil, a declarat ministrul în aceeași notă.

Citește și Firma lui Videanu pune borduri în București de 14 milioane de lei! Contract cu firma Primăriei Capitalei

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele