Mugur Isărescu, colaborator al Securității Ceaușiste

0
Mugur Isărescu
Mugur Isărescu
- Reclama -

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu este considerat de CNSAS colaborator al fostei Securități, iar potrivit ziare.com Colegiul institutiei a aprobat, saptamana trecută, nota prin care îi este consemnată această calitate. Surse din CNSAS au confirmat informația.

 

Isărescu utiliza numele conspirativ „Manole”

Conform procedurii, Consiliul National Pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) va sesiza Curtea de Apel Bucuresti, pentru a-i cere să confirme sau să infirme verdictul Colegiului.

- Reclama -

România Liberă: Mugur Isărescu a turnat la Securitate

Cerere “avocățească”

Avocatul Gheorghe Piperea a cerut CNSAS, printr-o asociatie pe care o conduce, sa verifice daca Mugur Isarescu a colaborat cu Securitatea.

Directia de investigatii a CNSAS a prezentat concluziile verificarii in arhive, iar Colegiul a intocmit si votat, saptamana trecuta, nota de constatare trimisa Curtii de Apel Bucuresti pentru a fi confirmata sau infirmata.

Purtatorul de cuvant al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Daniel Suciu, a refuzat sa comenteze informatia, susține Ziare.com, sustinand ca este o chestiune personala a sefului sau, nu una institutionala.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele