Municipiul Iași a achiziționat 20 autobuze electrice Solaris Urbino 12

0
- Reclama -

Municipiul Iași a achiziționat 20 autobuze electrice Solaris Urbino 12 în valoare de peste 60 de milioane de lei. Solaris este lider de piaţă pe segmentul de e-mobilitate în transportul public. În septembrie 2018, Solaris Bus & Coach s-a alăturat grupului spaniol CAF.

 

”Solaris Bus & Coach, lider european în producţia de vehicule electrice pentru transport public, anunţă semnarea unui contract cu municipiul Iaşi pentru livrarea a 20 autobuze electrice Solaris Urbino 12. Procedura de achiziţie a fost organizată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, iar valoarea contractului se ridică la 51,62 milioane de lei plus TVA.

În cadrul contractului, au mai fost achiziţionate şi şase staţii de încărcare electrică rapidă şi alte 20 staţii de încărcare lentă. Termenul de livrare a vehiculelor este de maximum 22 de luni”, a anunţat compania

Cele 20 autobuze electrice sunt primele vehicule de transport public livrate de producătorul european în municipiul Iaşi. Autobuzele electrice Solaris Urbino 12 sunt dotate cu motoare electrice de 160 KW. Fiecare vehicul comandat are 12 m lungime, 2,55 m lăţime şi o înălţime de 3,48 m şi poate transporta până la 82 de pasageri, incluzând 30 de persoane aşezate.

- Reclama -

Vezi și Primele autobuze hibrid circulă în București

Autobuzele Solaris vor avea sistemul de aer condiţionat şi încălzire, dar şi sistem audio-video de informare a călătorilor cu date despre orele estimate de călătorie, anunţarea staţiei sau alte informaţii privind traseul. Totodată, călătorii vor beneficia şi de acces la Wi-Fi şi prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile.

Vor fi dotate totodată cu un sistem de supraveghere video prezent în fiecare autobuz şi de sistemul electronic de diagnosticare.

”De asemenea, mijloacele de transport vor fi echipate şi cu un sistem de numărare a călătorilor cu senzori amplasaţi la fiecare uşă care va permite operatorului de transport public să adune date relevante despre numărul de persoane care utilizează anumite rute, precum şi cu un sistem de management al traficului catre transmite date în timp real de pe traseu către autobaza operatorului de transport public”, mai arata compania.

Cele şase staţii de încărcare rapidă de 300 KW fiecare vor permite fiecărui vehicul încărcarea completă într-un interval de timp cuprins între 2 şi 10 minute, iar cele lente încărcarea într-un timp de până la 6 ore.

În prezent, peste 300 de vehicule Solaris sunt folosite în transportul în comun din oraşele: Craiova, Cluj-Napoca, Piteşti, Braşov, Satu Mare, Galaţi, Baia Mare şi Oradea, vehiculele electrice şi hibrid fiind preponderente. Peste 200 vehicule ecologice urmează să fie livrate în următoarele 12 luni către diferite municipalităţi din România.

Solaris Bus & Coach SA este unul dintre cei mari producători din Europa de autobuze şi troleibuze. În cei aproape 25 de ani de existenţă, compania a produs peste 20.000 de vehicule folosite în transportul public din sute de oraşe europene.

Citește și Nicușor Dan anunță semnarea contractului cu Astra Arad pentru 100 de tramvaie

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele