A murit celebrul designer Hubert de Givenchy

0

Designerul francez Hubert de Givenchy, faimos pentru colaborarea cu Audrey Hepburn și Jackie Kennedy, a încetat din viață la vârsta de 91 de ani.

Partenerul acestuia, Philippe Venet, un fost designer haute couture, a confirmat tragica veste pentru agenția de știri AFP.

„Domnul de Givenchy s-a stins din viaţă în somn, la 91 de ani, sâmbătă, 10 martie”, a anunţat Philippe Venet, prietenul creatorului de modă.

Nepoții și nepoatele faimosului designer, dar și copiii acestora, sunt foarte îndurerați, se mai arată în comunicatul de presă.

Givenchy a intrat în istoria modei după ce a creat emblematica Little Black Dress pe care Audrey Hepburn a purtat-o în prima scenă din Breakfast at Tiffany’s.

“Eternul ucenic”, aşa cum îi plăcea să se autodenumească a avut ultima prezentare de modă la 11 iulie 1995, la Grand Hôtel din Paris.

 

După ce, o viaţă întreagă, fusese primul care sosea la atelierele sale, la ora şapte dimineaţa, Givenchy obişnuia să spună: “La un moment dat, mă voi opri să creez rochii, dar nu mă voi opri niciodată din a face descoperiri. Viaţa este precum o carte: trebuie să ştii să întorci paginile.”

Givenchy a fost un celibatar discret şi nu are descendenţi direcţi. I se spunea “Domnul”/ “Monsieur” şi, de la o vreme, mărturisea că nu-şi mai găseşte locul în era “buldozerelor industriale”.

La întrebarea “De ce anume depinde succesul? “, Givenchy obişnuia să răspundă: “De prietenie!” O astfel de prietenie, cu totul specială, l-a legat pe Givenchy de actriţa Audrey Hepburn. Au lucrat împreună, au devenit celebri împreună. De altfel, Audrey Hepburn a fost imaginea “Interdit”, unul dintre primele parfumuri create de Givenchy.

Sursa Mediafax

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele