A murit Zoe Petre

0

Zoe Petre a suferit, în urmă cu două zile, un atac cerebral vascular, fiind transportată de urgenţă la un spital din Capitală. În această dimineaţă, istoricul şi fostul consilier prezidenţial a încetat din viaţă. 

Anunţul a fost făcut de Departamentul de Istorie antică, Arheologie, Istoria Artei.

“În această dimineaţă a plecat dintre noi doamna Zoe Petre, profesorul nostru admirat şi iubit. Despre ceea ce a însemnat pentru noi, despre darurile spirituale pe care le-am primit de la ea ca studenţi şi colegi vom depune mărturie, cu recunoştinţă şi emoţie întotdeauna”, a fost anuntul făcut pe Facebook.

Zoe Petre a fost istoric, publicist şi om politic. Între anii 1990-1996 a fost decan al Facultăţii de Istorie a Universităţii din Bucureşti. În anii 1992 şi 1996, a fost director de comunicare al campaniei prezidenţiale a candidatului CDR, Emil Constantinescu. De la 1 decembrie 1996, a fost numită în funcţia de consilier prezidenţial pe probleme de politică internă şi externă al Preşedintelui României, Emil Constantinescu şi coordonator al Departamentului de Politici Publice al Preşedinţiei României.

Zoe Petre este născută în 23 august 1940. În urmă cu câteva zile a împlinit 77 de ani.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele