Năsui: sistemul de încălzire de stat e mort

0

Fostul ministru al Economiei de la USR Claudiu Năsui afirmă, marţi, că sistemul de încălzire de stat e mort, iar politicienii ar trebui să recunoască acest lucru, evident de mai mulţi ani, şi să găsească soluţii reale, nu să împiedice oamenii să aleagă cu ce se încălzesc. ”Bucureştenii vor plăti bani mulţi ca să stea în frig şi să primească apă rece”, a transmis Năsui, precizând că soluţii există, doar Guvernul nu le vede.

”Bucureştenii vor ajunge să plătească bani mulţi ca să stea în frig şi să primească apă rece. Statul dă apă caldă fix la fel cum dă educaţie şi sănătate. Adică cu costuri imense şi cu calitate joasă. În teorie totul e „eficient”, în practică, e dezastru. Suntem ţinuţi captivi unui sistem de stat care ne descurajează şi chiar ilegalizează alternativele”, a scris, marţi, pe Facebook, fostul ministru al economiei de la USR Claudiu Năsui.

Potrivit acestuia, falimentul sistemului de încălzire de stat era clar de mulţi ani.

Năsui: am putea avea salarii mai mari dacă statul nu ar plăti tot felul de privilegii pentru zona politică

”Nu e vina actualului primar. Vina lui e că susţine în continuare să fim prizonieri în acest sistem de stat. De acolo pleacă toată problema. Marea majoritate a bucureştenilor este branşată la sistemul de încălzire de stat, din care de multe ori primesc căldură doar în teorie. În practică primesc apă rece sau călâie. Există variante moderne de încălzire a locuinţei. Dar aici vine statul şi descurajează şi, mai mult, chiar împiedică debranşarea de la sistemul de stat. Cu bună ştiinţă”, a mai scris Năsui.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele