Naționala feminină de fotbal a Iranului este acuzată că ar fi avut un bărbat în poartă la Cupa Asiei

1
Sursa foto: Twitter

Forul fotbalistic din Iordania acuză reprezentativa iraniană că ar fi folosit un bărbat ca portar la meciul direct, decisiv în preliminariile Cupei Asiei.

Federația cere Confederaţiei Asiatice de Fotbal să înceapă o anchetă pentru a verifica sexul jucătoarei, anunță cotidianul „L’Equipe”.

Amintim, Iranul s-a calificat la prima Cupă a Asiei din 2022 învingând Iordania, scor 4-2 la loviturile de departajare, la 25 septembrie, după ce portăriţa iraniană Zohreh Koudaei a apărat două șuturi de la 11 m.

Și prinţul Ali Ben al-Hussein, preşedintele Federaţiei Iordaniene, a postat pe Twitter o scrisoare din 5 noiembrie „care solicită verificarea sexului” lui Koudaei.

Conform Federaţiei Iordaniene, care are îndoieli cu privire la „eligibilitatea jucătoarei„, Iranul are un „record în ceea ce priveşte problemele de gen şi dopaj„.

În replică, antrenorul iranian Maryam Irandoust a numit aceste acuzaţii „pretexte” pentru a „nu accepta înfrângerea” şi este gata să „furnizeze orice document dorit de AFC„, scie News.ro.

La fotbal feminin, Cupa Asiei este programată să aibă loc în India între 20 ianuarie și 6 februarie, anul viitor.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele