Navă cu aproximativ 100 de migranţi, interceptată în zona Vama Veche – 2 Mai

0
- Reclama -

O navă pe care se aflau aproximativ 100 de migranţi – refugiaţi din Orientul Mijlociu – a fost interceptată sâmbătă dimineaţă de către autorităţile române, în zona Vama Veche – 2 Mai, persoanele aflate la bord fiind duse la Mangalia pentru verificări. O a doua ambarcaţiune cu migranţi a fost depistată în largul mării vineri noapte, iar poliţiştii români de frontieră au cerut sprijinul autorităţilor din Turcia.

Citiți și Meleșcanu vrea încă 1.942 de refugiați în România

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă, nava cu migranţi a fost interceptată de o ambarcaţiune a Poliţiei de Frontieră în zona Vama Veche – 2 Mai şi a fost dusă în Portul Mangalia pentru verificări.
Deocamdată nu se cunoaşte numărul exact al migranţilor aflaţi la bord şi nici naţionalitatea acestora, autorităţile estimând că ar fi vorba despre aproximativ 100 de persoane.

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Constanta au instalat în Portul Mangalia două corturi de prim-ajutor, unde migranţii sunt consultaţi de către cadre medicale, apoi vor avea loc procedurile de identificare. Ulterior, ei vor fi duşi la Inspectoratul General pentru Imigrări.

Conform reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră, o a doua navă cu migranţi a fost interceptată pe Marea Neagră, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Poliţiştii români de frontieră au apelat la sprijinul autorităţilor de frontieră din Turcia, iar acestea au trimis două ambarcaţiuni care i-au preluat pe refugiaţi.

- Reclama -

Şi în urmă cu o săptămână, un pescador pe care se aflau 87 de persoane, între care 23 de copii, a fost interceptat de poliţiştii de frontieră în apropierea ţărmului românesc al Mării Negre. Nava nu a răspuns avertismentelor oamenilor legii pentru a fi făcute verificări şi s-a oprit în apropierea Portului Midia.

Poliţia de Frontieră Română a anunţat în această săptămână mai multe măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat, pentru împiedicarea migraţiei ilegale, între care folosirea la capacitate maximă a aparaturii de observare pe timp de zi şi de noapte, suplimentarea mijloacelor tehnice de supraveghere şi suplimentarea personalului. În primele şapte luni ale acestui an, poliţiştii de frontieră au depistat aproximativ 2.800 cetăţeni străini, organizaţi în peste 400 de grupuri de migranţi, care au încercat să treacă ilegal frontiera.

Refugiaţii, cei mai mulţi din Siria, folosesc România ca rută pentru a ajunge în Europa de Vest.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele