Neinvitată, Dăncilă a refuzat să se ducă

0

Viorica Dăncilă, aflată joi în vizită la Alba Iulia şi Cluj, a declarat că nu merge la summitul de la Sibiu şi că a declinat mai multe invitaţii, însă nu era oportun să aibă întâlniri bilaterale cu premieri în timpul summitului.

“Nu merg la summitul de la Sibiu, pentru că, aşa cum ştiţi, merge doar preşedintele. Am avut mai multe solicitări de la omologi din state europene. Am declinat aceste reuniuni bilaterale în care să continuăm dialogul început în diferite state membre în care am fost. Am avut invitaţii să discutăm despre Declaraţia de la Varşovia şi despre rezultatele preşedinţiei rotative deţinute de România. Nu era oportun să am întâlniri bilaterale cu premieri în timpul summitului Voi avea intâlniri în perioada următoare”.

Dăncilă a fost întrebată şi despre reuniunea PES, pe fondul informaţiilor conform cărora liderii PES nu au discutat cu social-democraţii români.”Cu liderii PES am vorbit, e o reuniune normală înaintea unui summit informal. Am discutat cu domniile lor, am preferat ca astăzi să vin în teritoriu să discut cu oamenii”.

Citește și: De Ziua Europei, Dragnea ne invită la mitingul PSD de la Iaşi

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele