Nelu Tătaru: militez pentru continuarea izolării

0

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat  referindu-se la acordul MAI – Patriarhie privind organizarea pentru Paşte, că a fost consultat în legătură cu acest subiect dar că el militează pentru continuarea izolării, pentru menţinerea distanţării.

„Discutăm foarte des când se iau aceste măsuri, eu cel puţin am militat pentru continuarea izolării, pentru menţinerea distanţării.

Aţi văzut şi astăzi pe domnul preşedinte Iohannis în prelungirea stării de urgenţă. Este un moment deosebit, un moment religios, dar şi un moment al marilor provocări, de luptă cu un inamic nevăzut, fără un tratament, fără un vacccin. Toate aceste lucruri trebuie împăcate, atât cele sufleteşti, cât şi cele de sănătate. Eu militez în continuare pentru o izolare voluntară, pentru o distanţare socială, încă mai avem de urcat pe această pantă, suntem încă într-un moment în care mai putem avea persoane care se pot infecta, mai avem anchete epidemiologice destul de complexe în identificarea contacţilor, a persoanelor pozitive. Ne aflăm într-un scenariu în care toţi pacienţii care se prezintă sunt suspecţi de coronavirus”, a spus Nelu Tătaru.

El a avertizat că, dacă aceste măsuri de distanţare socială nu sunt respectate, putem avea o transmitere locală accentuată, putem avea un număr de cazuri în săptămâna următoare care să forţeze sistemul sanitar, putem avea un număr de cazuri grave, severe, care pot forţa Terapia Intensivă.

Citește și: Guvernul va aproba noi măsuri privind şomajul tehnic

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele