Netflix anunță că va diminua calitatea imaginilor video cu 25%, temporar, ca să reducă presiunea asupra furnizorilor de internet

0
- Reclama -

Netflix a decis să reducă, pentru următoarele 30 de zile, calitatea imaginilor video pentru a reduce presiunea asupra furnizorilor de internet, transmite BBC News care citează un comunicat al companiei.

 

Decizia are loc după ce Comisia Europeană a transmis, ieri, un comunicat prin care face apel la serviciile de streaming, operatori și utilizatori pentru a preveni congestionarea rețelei și discută problema cu autoritățile europene de reglementare, relatează G4Media.

Consumul de filme streaming a crescut din cauză că o mare parte dintre cetățenii Europei se află în izolare la domiciliu din cauza epidemiei de coronavirus, iar compania a precizat că scăderea calității imaginii va reduce consumul de date al Neflix cu 25%, dar că publicul va avea în continuare parte de imagini de bună calitate.

O oră de video în standard definition consumă aproximativ 1GB, întimp ce în format HD poate consuma până la 3GB pe oră.

- Reclama -

Netflix oferă de asemenea video în format ultra HD 4K pentru unele dintre programele sale, iar decizia de a reduce calitatea imaginilor cu un sfert pare să fie un compromis.

”Ca urmare a discuțiilor cu comisarul Thierry Breton și Reed Hastings (director Netflix) și date fiind provocările extraordinare generate de epidemia de coronavirus, Netflix a decis să înceapă să reducă calitatea imaginilor peste tot în Europa pentru 30 de zile”, a anunțat compania.

Netflix nu a decis încă dacă această decizie se va aplica și în alte zone cum ar fi America de Nord.

Consumul de internet a crescut în ultimele săptămâni din cauză că numeroși cetățeni lucrează de acasă și evită ieșirile în oraș. Vodafone a raportat o creștere cu 50% a consumului de internet în Europa la începutul acestei sătpămâni.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele