Nicușor Dan a făcut bilanțul dezastrului administrației Gabriela Firea

Partidelor de opoziţie au datoria să scape bucureştenii de "dezastrul PSD-Firea"

0

Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei, a făcut un bilanţ al administraţiei Gabriela Firea. Candidatul dreptrei s-a referit, printre altele, la falimentul RADET şi la faptul că zeci de mii de bucureşteni nu au apă caldă de două săptămâni şi nu le spune nimeni când va înceta situaţia.

 

Într-o conferinţă de presă care a avut loc la capătul Pasajului Colentina, la ieşirea din Bucureşti spre Voluntari, Nicuşor Dan a susţinut că primarul general, Gabriela Firea, a înregistrat “zero” performanţe la capitolele: fluidizarea traficului, parcări la intrarea în oraş, benzi unice pentru autobuz şi troleibuz, semaforizare inteligentă, piste de biciclete, termoficare, Registrul Spaţiilor Verzi, staţii de monitorizare a poluării, Spitalul Metropolitan, o nouă sală polivalentă, centre de conferinţe, noi creşe, grădiniţe şi şcoli, Noul Plan Urbanistic General.

El a adăugat că RADET este în faliment iar compania municipală Termoenergetica – aproape de faliment, la fel ca Societatea de Transport Bucureşti, care “şi-a pus garanţie (…) sediile şi sute de autobuze”.

Conferința lui Nicușor Dan, bruiată de mașinile de gunoi ale Primăriei Sectorului 5

“Sunt două lucruri de care Gabriela Firea ar vrea ca bucureştenii să uite, dar nu se poate: de bilanţul real al guvernării sale şi al PSD şi de sigla PSD pe care o poartă în spate. Ar vrea ca bucureştenii să uite că a venit la Primărie de mână cu Liviu Dragnea, ar vrea ca bucureştenii să uite că a organizat un târg de Crăciun pentru a împiedica protestatarii să protesteze paşnic împotriva Guvernului în Piaţa Victoriei şi, când ei totuşi s-au strâns, a solicitat Guvernului să-i disperseze. Ar vrea să uite că oamenii săi de încredere, viceprimarul Bădulescu şi Speranţa Cliseru, atunci prefectul Capitalei, au fost în dispozitivul de la 10 august, când bucureşteni paşnici au fost bătuţi de Jandarmerie”, a declarat Nicuşor Dan.

El a precizat că s-a ales locaţia conferinţei la confluenţa dintre Bucureşti şi Voluntari pentru că, “aşa cum Liviu Dragnea a vrut să conducă România pe modelul CJ Teleorman, aşa Gabriela Firea a vrut să conducă Bucureştiul pe modelul Primăriei Voluntari”, condusă de soţul ei, Florentin Pandele.

Potrivit lui Nicuşor Dan, cel mai semnificativ exemplu sunt zecile de companii municipale care “au înghiţit bani cât centura Bucureştiului” şi în care au fost angajaţi “pe salarii foarte consistente oameni din aparatul de partid”.

“S-au făcut mii de angajări în companiile municipale, în administraţiile publice din Capitală, nimeni nu e în stare să spună un singur specialist, un om respectat în disciplina lui, lider în domeniul lui, un universitar sau un om din mediul de business care să fi fost adus de Gabriela Firea fie în companii, fie în administraţiile din subordinea Primăriei”, a spus Nicuşor Dan.

În opinia sa, Gabriela Firea nu are nicio legătură cu Bucureştiul.

“‘Cui nu-i place să plece din Bucureşti’. Ăsta este mesajul definitoriu pe care primarul Bucureştiului l-a adresat bucureştenilor. Eu cred că e mai simplu să plece primarul din Bucureşti. Oricum, nu a venit în Bucureşti decât în vizită, nu a locuit o singură zi în Bucureşti, nu a stat în trafic, pentru că primarul când vine e acompaniat de Poliţia Locală, care-i deschide intersecţiile (…), nu are nicio legătură cu acest oraş”, a mai declarat Nicuşor Dan.

El le-a transmis partidelor de opoziţie că datoria lor este să scape bucureştenii de “dezastrul PSD-Firea”.

“Mai este datoria noastră nu numai să scăpăm bucureştenii de acest dezastru, ci de a construi ceva în loc şi există sute de oameni care s-au dedicat Bucureştiului şi pe care nu-i bagă nimeni în seamă, există oameni care s-au implicat în protecţia împotriva cutremurului, în dezvoltarea cartierelor, în protecţie socială, protecţia animalelor, în toate domeniile importante pentru Bucureşti s-au dezvoltat specialişti care nu au avut un canal de comunicare cu Primăria Capitalei şi unul dintre obiectivele mandatului nostru este de a integra toate aceste energii creative în administrarea oraşului”, a afirmat Nicuşor Dan.

El a remarcat că la această conferinţă de presă atmosfera a fost “liniştită, civilizată”, după ce evenimentele pe care le-a organizat pe 5 şi 18 iunie au fost tulburate de viceprimarul Aurelian Bădulescu şi, respectiv, de maşinile de salubritate de la Sectorul 5, solicitând primarului Firea să se delimiteze de acele incidente şi să ia măsuri în organizaţia politică pe care o conduce.

“Suntem oameni politici într-o competiţie politică, transmitem un mesaj către bucureşteni şi e foarte normal ca el să fie auzit de bucureşteni. Încă aşteptăm răspunsul şefului PSD Bucureşti, Gabriela Firea, la întrebarea dacă PSD Bucureşti se delimitează sau nu de 5 iunie 2020, incidentul cu viceprimarul Bădulescu, şi de 18 iunie 2020, incidentul cu maşinile de salubritate de la Sectorul 5. Şeful PSD Bucureşti, Gabriela Firea, trebuie să spună dacă se delimitează sau nu de aceste incidente şi, dacă se delimitează, care sunt sancţiunile pe linie de partid pe care le-a dispus în interiorul organizaţiei”, a adăugat Nicuşor Dan.

Nicușor Dan militează pentru candidați unici ai dreptei pentru sectoare

“Eu cred că politicienii, dacă sunt de bună credinţă, trebuie să înţeleagă că sunt vehiculele aspiraţiilor oamenilor care trăiesc în localităţile pe care vor să le reprezinte. Există o puternică dorinţă în rândul bucureştenilor care votează partidele de opoziţie şi care sunt majoritari în Bucureşti ca administraţia PSD-Firea să fie eliminată şi de la Primăria Capitalei şi de la primăriile de sector şi eu sper că vom avea cu toţii înţelepciunea să facem o alianţă, în condiţiile în care ani de zile PSD a refuzat să revină la alegeri în două tururi, în aceste condiţii să facem o alianţă, astfel încât opoziţia sau partidele de dreapta să vină cu candidaţi unici la primăriile de sector”, a spus Nicuşor Dan, marţi, într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că negocierile în acest sens au debutat.

“Sunt negocieri fireşti, care abia au debutat şi care nu au în momentul de faţă un sondaj comun pe care să se bazeze. (…) Partidele de dreapta mai au 3 – 4 săptămâni în care să finalizeze aceste negocieri, eu sper să ajungă la o soluţie favorabilă. Vă aduc aminte că, dacă v-aş fi întrebat în februarie: ‘Credeţi că opoziţia o să aibă un candidat unic la Primăria Capitalei?’, puţini dintre dumneavoastră ar fi spus: ‘Da, o să ajungeţi să aveţi un candidat unic la Primăria Capitalei’. Sunt optimist. (…) Am fost doar informat, nu am fost parte din negocieri. Nu există în momentul de faţă sectoare pentru care să se fi stabilit candidatul din partea partidelor de dreapta”, a adăugat Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei.

Referindu-se la negocieri, Ciprian Ciucu, preşedintele PNL Sector 6, consideră că timpul este foarte scurt.

“Cu privire la negocieri, timpul e foarte scurt din punctul meu de vedere, pentru că toate partidele care vor desemna candidaţi şi dacă vor fi candidaţi unici, pentru că înţeleg că nu se pune problema să candidăm pe liste la Consilii împreună, dar se pune problema să avem candidaţi unici, pe sectoare, care să colaboreze cu o majoritate PNL, USR, PLUS şi alţii, în acest context, e important să înţelegem că 3 – 4 săptămâni este foarte, foarte puţin, pentru că sunt condiţionalităţi statutare în toate partidele, adică este nevoie de adunări generale sau (…) comitete sau congrese pe filiale ca aceşti candidaţi să fie desemnaţi şi în mod statutar. Dacă există o minimă voinţă politică din partea tuturor actorilor politici din Bucureşti şi ştiu că în PNL există această dorinţă (…) este bine să reînceapă discuţiile, pentru că va fi prea târziu”, a afirmat Ciprian Ciucu.

El a menţionat că la nivel naţional situaţia e diferită. “Ştiu că lucrurile sunt foarte diferite. Sunt zone în care se doreşte o alianţă USR PLUS şi PNL şi zone în care această alianţă pare imposibilă în acest moment, dar cred că în Bucureşti e posibilă. Cred că la sectorul 6 e posibilă”, a adăugat Ciprian Ciucu.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele