Nicușor Dan, replică la Grindeanu: Bucureștiul e cel care contribuie la susținerea celorlalte regiuni ale țării

0

Nicușor Dan, primarul Capitalei, i-a dat luni o replică ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, care acuzase faptul că toți locuitorii din afara Bucureștiului trebuie să plătească pentru bugetul Metroului.

 

Sorin Grindeanu, matematician pe care Clotile Armand îl acuză că a publicat o carte pe care nu o găsește nimeni, s-a lansat într-o serie de declarații care nu respectă adevărul faptic cu privire la starea metroului din București.

”În atenția ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu: Bucureștiul nu e ținut în spate de nimeni! Nici de Timișoara, nici de Iași, nici de alte orașe sau județe. Dimpotrivă, Bucureștiul e cel care contribuie la susținerea celorlalte regiuni ale țării, iar asta e firesc pentru dezvoltarea României”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

”Cu 10% din populația țării, Bucureștiul produce aproximativ un sfert din PIB-ul României. Deci bucureștenii produc mult peste media națională, dar, cu toate astea, administrația locală din București nu primește atât cât ar trebui să primească pentru nevoile Capitalei. Asta e realitatea, iar dincolo de asta mai constat că PSD e în continuare un partid anti-București”, a mai spus primarul general.

Vezi și UPDATE: Clotilde Armand spune că Grindeanu se laudă cu o carte de negăsit

Discuția a fost generată de faptul că Metrorex, companie aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, a ajuns la datorii de 160 de milioane de lei către firma care face mentenanța trenurilor, iar din acest motiv nu mai poate scoate sufiente garnituri de tren pe traseu. Ministrul Grindeanu a promis că problema va fi rezolvată la rectificarea bugetară, dar a criticat Bucureștiul pentru că ar colecta bani de la cetățeni din afara țării.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele