Nicușor Dan și-a reamintit că are parcuri în Capitală

0
Nicușor Dan

Primarul Capitalei Nicuşor Dan anunţă vineri, într-o postare pe Facebook, mai multe lucrări în parcurile din Bucureşti, precizând că scopul este acela de ”a ne bucura de spaţii verzi curate şi îngrijite”.

 

El precizează că va fi curăţat braţul lacului din Parcul Carol I, care,” în perioadele cu temperaturi ridicate, capătă un aspect neplăcut”. De asemenea, afirmă că vor fi plantaţi copaci atât în Parcul Carol, cât şi în Cişmigiu. Au fost totodată îndepărtaţi arborii uscaţi din Parcul Tineretului şi din Herăstrău.

”Intervenim în parcurile din Capitală pentru a ne bucura de spaţii verzi curate şi îngrijite. În această perioadă curăţăm braţul lacului din Parcul Carol I, o zonă extrem de colmatată, care, în perioadele cu temperaturi ridicate, capătă un aspect neplăcut”, afirmă primarul general, în condiţiile în care bucureştenii au reclamat în repetate rânduri, postând imagini pe reţelele sociale, starea parcurilor şi mai ales a Cişmigiului, aflat vizavi de sediul Primăriei Capitalei.

Conform lui Nicuşor Dan, pin Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB), şi împreună cu specialişti în executarea acestor tipuri de lucrări, are loc o intervenţie cu un utilaj amfibiu multifuncţional pe braţul adiacent insulei, îndepărtându-se astfel mâlul acumulat astfel că este asigurat accesul ambarcaţiunilor de agrement, iar apa are un aspect mai curat.

”De asemenea, va fi curăţat şi canalul amenajat în zona Grotei care captează apele ce izvorăsc în amplasament şi care sunt dirijate, prin pompare, în lac”, mai anunţă edilul.

Majorările salariale din sistemul public ar putea fi oprite de CCR

În acelaşi timp, în cadrul unei campanii de curăţare a parcurilor, conform lui Nicuşor Dan, au fost tăiaţi arborii uscaţi care reprezentau un pericol pentru trecători şi este pregătit terenul pentru replantări prin îndepărtarea rădăcinilor şi resturilor vegetale.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele