Nicușor Dan spune că va lichida companiile municipale înființate de Firea

0

Nicușor Dan spune că angajații companiilor municipale create de Gabriela Firea nu trebuie ”să se mai lase amăgiți”. Primarul general al Capitalei declară că nu va reveni asupra deciziei de a desființa companiile municipale, despre care susține că au dus la creșterea cheltuielilor instituției cu 30%.

 

Nicușor Dan a spus că s-a întâlnit cu reprezentanții angajaților Companiei Municipale Parcuri și Grădini, care aveau temeri că nu își mai primesc salariile pe perioada cât va mai funcționa compania.

„Aceste companii municipale vor fi desființate și nu este bine ca oamenii să se mai lase amăgiți că vom reveni asupra acestei decizii. I-am încurajat, așa cum am spus de mai multe ori, să se înscrie la concursurile pe care ALPAB le va organiza, pentru a se angaja acolo unde vor trece aceste servicii după desființarea companiei. De altfel, pentru a nu mai exista o stare de tensiune și dezinformare, am decis ca în prima ședință a Consiliului General al Municipiului București să retragem delegarea acestor servicii ale Primăriei către companie”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Vezi și Nicușor Dan a pus gând rău companiilor municipale înființate de Firea

Primarul consideră că transferul serviciilor către companii a fost „o risipă”.

„Pentru cine nu este la curent cu risipa care s-a făcut de către fosta administrație, serviciile Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement au fost transferate în anul 2018 către 3 companii municipale: Compania Parcuri și Grădini, Compania Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde și Compania Agrement București. Rezultatul acestor delegări a fost creșterea cheltuielilor Primăriei Capitalei cu 30%”, a mai scris Nicușor Dan.

Nu mai respira aer viciat, vezi care purificator de aer anti coronavirus ți se potrivește

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele