NO BREXIT! 432 de parlamentari au votat împotriva documentului și 202 pentru

0

Acordul pentru Brexit a fost respins. 432 de parlamentari au votat împotriva documentului și doar 202 pentru. Theresa May avea nevoie de 318 voturi pentru ca acordul să fie adoptat, întrucât şapte membri ai partidului naţionalist irlandez Sinn Fein nu participă, speakerii nu votează, iar cei patru parlamentari care ajută la numărarea voturilor (numiţi ‘tellers’) nu sunt luaţi în calcul.

Înainte de scrutin, Theresa May a făcut apel la deputaţii britanici să respecte rezultatul referendumului privind Brexit-ul şi să voteze în favoarea acordului de ieşire pe care ea l-a încheiat cu Bruxellesul, relatează Agerpres.

„Avem datoria să respectăm o decizie democratică”, a spus Theresa May, într-o Camera a Comunelor plină, cu câteva minute înaintea votului care se anunţă un eşec pentru premier, din cauza opoziţiei atât a eurofililor, cât şi a unor susţinători ai Brexit-ului.

Ea a afirmat că un vot împotriva acordului este un vot pentru incertitudine, diviziune şi riscul unei ieşiri din UE fără nicio înţelegere.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele