Norvegia interzice două rase de câini: Buldog englez și Cavalier King

0
buldog en Cavalier King Charles Spaniel

Norvegia a interzis oficial creșterea buldogilor englezi și câinilor din rasa Cavalier King Charles Spaniel, din cauza problemelor de sănătate pe care le au animalele, a decis Tribunalul Districtual din Oslo.

 

Hotărârea pronunțată săptămâna aceasta de Tribunalul Districtual din Oslo, care a stabilit că reproducerea acestor câini contravine Legii norvegiene privind bunăstarea animalelor, a fost anunțată de Protecția Animalelor din Norvegia, potrivit publicației People.

Vezi și Studiu: un an pentru un câine are de fapt aproximativ 30 de ani în “ani umani”

“Aceasta este în primul rând o victorie pentru câinii noștri”, a declarat Ashild Roaldset, veterinarul care conduce Animal Protection Norway, pentru The Telegraph.

Buldogii englezi au dezvoltat cranii scurte și late și boturi scurte și sunt predispuși la probleme de respirație și diverse probleme de sănătate.

Câinii din rasa Cavalier King Charles Spaniel au afecțiuni cardiace, dureri de cap și probleme oculare și articulare.

Buldogului englez îi lipsește diversitatea genetică necesară pentru a continua ca rasă, potrivit unui studiu realizat în 2016 de cercetătorii de la Centrul pentru sănătatea animalelor de companie de la Universitatea din California.

Dintre cei 102 câini sănătoși incluși în studiu, aproape 80 la sută erau mai asemănători din punct de vedere genetic decât dacă părinții lor ar fi fost frați.

Hotărârea a fost pronunțată de un judecător al unui tribunal districtual și de un medic veterinar și genetician care au fost doi co-judecători, potrivit The Independent.

Instanța s-a consultat cu experți de renume care au depus mărturie cu privire la problemele mari de sănătate.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele