Notre Dame va primi vizitatori în 2024

1
- Reclama -

Catedrala Notre Dame urmează să primească vizitatori la sfârşitul anului 2024, la mai bine de cinci ani după ce turla sa emblematică şi acoperişul s-au prăbuşit într-un incendiu, au anunţat luni oficialii francezi.

 

Proiectul de reconstrucţie de 865 de milioane de dolari a fost lansat în aprilie 2019, dar a progresat în ritmuri accelerate din cauza blocării cauzate de COVID-19, a unor descoperiri arheologice sub fundaţia bisericii şi a unui plan de modernizare controversat, scrie artnews.com.

„Supervizarea restaurării este încredinţată arhitectului Philippe Villeneuve”, a spus Biroul de Turism din Paris într-un comunicat, adăugând că „principiul general este de a reconstrui catedrala în mod identic, inclusiv turla”.

Reconstrucţia a început mai serios anul trecut, după doi ani de săpături în interiorul structurii istorice pentru a se asigura că aceasta era suficient de stabilă pentru ca artizanii să-şi înceapă munca.

- Reclama -

Turla va fi reconstruită conform designului arhitectului Eugene Viollet-le-Duc, după ce preşedintele Emmanuel Macron a renunţat la planurile de a o înlocui.

Rețetă de Gnocchi al Castelmagno

Cu toate acestea, o renovare a interiorului catedralei a primit aprobarea Comisiei Naţionale pentru Patrimoniu şi Arhitectură din Franţa, grupul consultativ care supraveghează proiectele de restaurare de reper, în ciuda protestelor publice. Conform propunerii, noul interior ar putea include lucrări de artă din secolele XX şi XXI expuse lângă lucrările vechilor maeştri din colecţia catedralei şi un tabernacol reamenajat pentru a permite mai mult spaţiu vizitatorilor.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele