Novak Djokovic va juca fără probleme în turneul de la Dubai

0

Tenismanul sârb, expulzat din Australia după ce i-a fost anulată viza fiindcă nu s-a vaccinat contra Covid-19, este pe lista sportivilor care vor participa la turneul de categorie „ATP 500” de la Dubai, anunță site-ul spaniol „mundodeportivo”.

Novak Djokovic va putea intra normal în Emiratele Arabe Unite, fiindcă în regulile de călătorie sunt cerute mai multe teste PCR, dar nu există și alte prevederi.

Practic, cu 72 de ore înainte de zbor trebuie făcut un test PCR care să fie negativ, altul cu şase ore înainte, iar ultimul după aterizarea la Dubai.

De fapt, nu există o reglementare despre vaccinaţi sau nevaccinaţi, iar în Emirate o proporţie foarte mare a cetăţenilor este vaccinată contra Covid-19.

Actualul lider ATP a câştigat de cinci ori turneul de la Dubai, ultima dată în 2020, când l-a întrecut în finală, pe grecul Stefanos Tsitsipas, cu 6-3, 6-4.

Chiar dacă a fost invitat şi la alte turnee, precum cel de la Rotterdam, Dubai este primul la care Nole îşi confirmă prezenţa. Totuși, orice jucător se poate retrage înaintea startului competiţiei.

Amintim, Djokovic a fost în centrul unei imens scandal la Australian Open, în această lună. Tenismanul, care se opune vaccinării, a fost nevoit să părăsească Australia, la 16 ianuarie, cu o zi înaintea începerii Grand Slamului, după ce un tribunal din Melbourne a respins apelul său la decizia de anulare a vizei de intrare în ţară.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele