Numărul cazurilor noi COVID s-a triplat în Europa în ultima lună

Filip Constantin

Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția că aproape 3 milioane de noi infecții au fost confirmate doar săptămâna trecută, iar circa jumătate din cazurile noi sunt în Europa.

OMS a cerut guvernelor europene să întărească urgent monitorizarea virusului, avertizând asupra unei ierni potențial dificile, fiindcă un nou val de infecții pune în pericol continentul.

Directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge, a declarat că valul provocat de variantele Omicron BA.2 și BA.5, extrem de contagioase, se va intensifica și mai mult în toamnă, pe măsură ce oamenii vor sta mai mult în interior.

Totodată, internările la terapie intensivă rămân relativ scăzute, a spus el, dar, pe măsură ce ratele de infecție la oamenii mai în vârstă continuă să crească, aproape 3.000 de persoane pe săptămână mor din cauza Covid.

Aceste cifre descriu o imagine a trecutului recent„, a spus Kluge. „Pregătirea pentru viitor este mult mai dificilă, dar trebuie abordată urgent„.

Fiindcă serviciile de sănătate se află deja sub o presiune enormă, trebuie să se ia măsuri urgente astăzi pentru a se pregăti pentru lunile următoare, a spus el. „Așteptarea toamnei va fi prea târziu„.

Hans Kluge a spus că trebuie crescut gradul de vaccinare în rândul populației generale, trebuie administrată a doua doză de rapel celor cu risc, iar folosirea măștilor și îmbunătățirea ventilației trebuie promovate în spațiile interne și în transportul în comun.

Măsurile „vor fi esențiale pentru a proteja oamenii în această toamnă și iarnă„, a spus acesta, conform „The Guardian”.

Totuși el a spus că este esențial ca guvernele să crească testarea, să acorde prioritate carantinei și să sporească detectarea variantelor.

Citeste si...  Bulgaria, 2.243 de noi infectări cu coronavirus

Covid-19 rămâne o boală urâtă și potențial mortală„, a declarat Kluge, dezvăluind că a luat virusul pentru prima dată luna aceasta și că „m-a dat gata„.

Este extreme de important ca autoritățile să continue să monitorizeze și să urmărească evoluția virusului, care rămâne extrem de imprevizibil, a mai spus el. „Majoritatea țărilor din regiunea europeană au oprit sau au redus foarte mult supravegherea, creând un unghi mort periculos„, încheie reprezentantul OMS.


Etichete:
Distribuie articol:
1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *