Numărul refugiaților intrați în România crește, află care este situația

0

Peste 13.000 de refugiați ucraineni au intrat în România, 425.000 de la începutul crizei. Poliția de frontieră informează că, luni, au intrat în România 66.345 de persoane, dintre care 13.769 cetățeni ucraineni. În scădere cu 4,8% față de ziua precendentă.

Conform unui comunicat al ICPF, luni, în interval de 24 de ore, pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 7.181 de cetăţeni ucraineni (în creştere cu 8,6%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 5.089 cetăţeni ucraineni (scădere cu 18,8%).

Controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei, în prezent, se derulează cu operativitate, arterele de control fiind acoperite cu polițiști de frontieră români până la capacitate maximimă.

Asemenea supraveghere sporită și control întărit, au fost dispuse și la frontiera terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate.

Se acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date şi informaţii, precum şi de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute.

Citește și: 233 de cetăţeni ucraineni refugiaţi s-au angajat în România

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele