Nume grele din PSD se pregătesc să treacă la partidul lui Ponta

0

Nume tot mai grele sunt vechiculate, portivit unor surse, ca trecând de la PSD către partidul PRO România al lui Victor Ponta. În jur de 20 de parlamentari PSD, PMP și ALDE ar putea face trecerea în următoarea perioadă. Printre aceștia ar fi și câteva nume cu notorietate în PSD, precum fostul ministru al educației Ecaterina Andronescu sau Mihai Tudose, fostul prim-ministru al PSD.

„Ponta negociază de ceva vreme cu mai mulţi parlamentari de la noi, dar avea problema dosarului. Acum, că a fost achitat, chiar şi în primă instanţă, s-a descătuşat. Ne aşteptăm să pierdem cam 20 de oameni, căci Ponta are încă priză în partid. Ştim că negociază şi cu nume importante din PSD“, a declarat pentru „Adevărul“ unul dintre vicepreşedinţii PSD.

Mesajul dur al liderului PSD Liviu Dragnea de alaltăieri a lăsat mulți lideri de opinie cu ideea că președintele PSD ar face referire la Victor Ponta și Mihai Tudose. „Este vorba de o atitudine de şobolan a doi foşti premieri ai partidului. Dar, ca orice şobolan, rod puţin, până la urmă nu se dărâmă casa de la un şobolan sau doi şobolani. Majoritatea este stabilă, avem suficiente voturi, nici pe departe nu vor strânge voturi pentru a trece moţiunea de cenzură“, spunea recent Liviu Dragnea la Antena 3.

Surse din PSD au relatat pentru aceeași publicație „Adevărul“ că Liviu Dragnea a mai avut o dispută verbală cu Mihai Tudose, în ziua în care deputatul de Brăila Emilia Meiroşu şi-a anunţat demisia din PSD. „Dragnea l-a sunat noaptea pe Tudose şi l-a făcut cu ou şi cu oţet că s-a aliat cu Ponta şi că, împreună, vor să-i ia partidul. Tudose controlează şi el câţiva parlamentari din regiunea sa, aşa că Dragnea simte cum pierde teren“, susţin sursele citate.

O altă temere a liderului PSD este relaţia foarte bună dintre Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu. „Dragnea ştie că Ponta şi Tăriceanu vorbesc des, îşi dau mesaje. Şi, de asemenea, ştie că Tăriceanu s-ar putea suci oricând, mai ales că a scăpat şi el de dosar şi se visează candidat la alegerile prezidenţiale“, susţine unul dintre vicepreşedinţii social-democraţi.

În condiţiile în care Ponta a anunţat că nu va intra în cursa pentru prezidenţiale, Tăriceanu ar putea fi candidatul ALDE susţinut de Pro România. Până să se desprindă Tăriceanu de Dragnea, Ponta este foarte aproape să ia câţiva oameni şi de la ALDE. De altfel, multe dintre organizaţiile Pro România din teritoriu vor fi clădite pe vechea structură a PC, fostul partid condus de Daniel Constantin, care apoi a fuzionat cu Tăriceanu. Azi, Daniel Constantin este lângă Victor Ponta, cei doi fiind buni prieteni şi în afara politicii.

Citește și Victor Ponta, noi dezvăluiri despre afacerile lui Liviu Dragnea: Vinde ţara!

Disidenţii pun tunurile pe Dragnea

Mircea Titus Dobre, fost ministru al Turismului în Guvernul Tudose, care i-a ţinut partea fostului premier în disputa cu Liviu Dragnea, susţine că a plecat din PSD din cauza liderului. „Poate că o să spună colegii că sunt traseist politic, dar nu este aşa. Plec dupa 19 ani din partid. Un singur om a confiscat parlamentul şi guvernul. Nu o să vorbesc niciodată urât de PSD-iştii adevăraţi. La ora actuală nu mai vorbim de PSD, partidul a fost confiscat. Victor Ponta îmi permite să vorbesc, până acum nu mi se permitea“, a motivat Titus Dobre.

La rândul său, deputata Gabriela Podaşcă şi-a motivat astfel trecerea de la PSD la Pro România: „Pentru că în PSD s-a instalat tăcerea de foarte mult timp, nimeni nu mai vorbeşte de frică, nimeni nu se mai consultă cu nimeni. Şi foarte sincer, şi dacă ar vorbi, tot nu s-ar schimba nimic pentru că deciziile sunt luate de un singur om“.

 

De Vlad Mitu

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele