Nunțile și evenimentele cu număr maxim de persoane, luate în calcul de ministrul Internelor

Stefan Alexiu

După încetarea stării de urgență, începând cu 15 mai, autoritățile iau în calcul permiterea organizării de nunți și botezuri în restaurante. Totul după ce se va stabili numărul maxim de persoane care ar putea participa dar și regulile pe care acestea ar trebui să le respecte. Intenția a fost anunțată de curând de către Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela pe pagina sa de Facebook.

„În funcție de cum evoluează situația epidemiologică, din 15 mai vom lua o decizie în cadrul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență vizavi de numărul de persoane care pot participa la evenimente personale, gen nuntă. Cât și cum, va fi o analiza absolut științifică făcută de către epidemiologi și de infecționiști. Analiză care va fi ulterior evaluată în Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență„, a spus ministrul Vela.

Ministrul Afacerilor Interne a mai precizat că pentru ca acest lucru să se întâmple, în perioada care a mai rămas până la terminarea stării de urgență, românii trebuie să respecte ca și până acum, cu strictețe, prevederile ordonanțelor militare. Să păstreze distanța socială și să aplice toate măsurile de igienă personală precum purtarea mănușilor și măștilor de protecție.

Evenimente cu limitarea numărului de participanți sau distanța obligatorie între mese

Reprezentanții restaurantelor și hotelurilor admit că s-au întâlnit de mai multe ori cu autoritățile pentru a discuta pe tema regulilor care ar putea fi impuse după 15 mai.

Printre acestea s-ar putea număra limitarea numărului de participanți, distanța obligatorie între mese, echiparea corespunzătoare a angajaților și, nu în ultimul rând, montarea de termoscanere.

Citeste si...  Facebook și Twitter au fost blocate de autorități în Rusia

 

„Sunt vehiculate diverse opțiuni, adică păstrarea distanței între mese, la o masă să stea doar membrii aceleași familii, ospătarii și bucătarii să poarte echipamente de protecție, să aibă analizele făcute. Se discută tot felul de măsuri de genul asta. În lifturi să intre numai o persoana sau doar membrii aceleiași familii. La intrarea în unități, restaurante sau hoteluri, să existe termoscanere care să masoare temperatura”, a declarat Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România.


Distribuie articol:
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *