O locomotivă a luat foc în Gara de Sud din Ploiești

0

Legată la un tren de călători, aceasta a luat foc miercuri seara în timp ce staționa în gara ploieșteană, dar a fost decuplată repede de restul vagoanelor și niciun călător nu a fost rănit.

Conform ISU Prahova, incendiul a izbucnit la o locomotivă electrică, s-a manifestat cu flacără deschisă și degajare mare de fum de sub zona motoarelor.

„Au acționat un ofițer și 15 subofițeri, cu două autospeciale de stingere, o autospecială cu azot și po ambulanță SMURD”, a anunțat ISU Prahova.

De asemenea, după stingerea flăcărilor, s-a acționat cu azot, pentru lichidarea definitivă a incendiului.

Ulterior, CFR Călători a transmis că este vorba de locomotiva trenului R-E 5003, în relația București Nord-Mărășești.

Tehnicienii care au făcut o verificare preliminară au declarat că focul ar fi izbucnit din cauza supraîncălzirii și defectării compresorului.

Conform procedurilor aferente unor asemenea situații a fost avizat serviciul 112, o echipă de intervenție deplasându-se la fața locului, între timp mecanicul actionând pentru limitarea efectelor degajării de fum. Siguranța și securitatea pasagerilor nu au fost afectate”, au comunicat reprezentanții CFR Călători.

Totodată, pasagerii care au avut bilete la trenul afectat sau care au vrut renunțe la călătorie din motive personale vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor cumpărate şi neutilizate, fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă, conform Regulamentului de transport în vigoare pe calea ferată, anunță tot compania CFR Călători.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele