O oră „ținem” cu Pământul!

0
- Reclama -

Președinția, Guvernul, Parlamentul, dar și alte instituții se vor alătura și în acest an campaniei „Ora Pământului”/ „Earth Hour” și vor stinge luminile sâmbătă, între orele 20,30 – 21,30. Evenimentul „Ora Pământului” va fi marcat în mai multe locuri din București și din țară.

„Prin acest demers, instituția prezidențială aduce în atenția publicului importanța conștientizării impactului negativ pe care consumul excesiv de resurse energetice îl are asupra mediului înconjurător. Administrația Prezidențială promovează, astfel, alături de celelalte instituții din România, lupta împotriva schimbărilor climatice și un comportament responsabil și proactiv în protejarea mediului natural”, se arată într-un comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială.

, Pe pagina oficială de Facebook a Guvernului a fost postat un mesaj pe aceeași temă: „Un mediu curat înseamnă cetățeni mai sănătoși și garantarea unui viitor responsabil pentru generațiile următoare. Guvernul României se alătură pentru al patrulea an consecutiv campaniei ‘Earth Hour’ organizată de WWF-Romania și, împreună cu alte 65 de instituții din București și din țară, va stinge luminile, în intervalul 20,30 — 21,30, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la consumul irațional de resurse și la importanța dezvoltării durabile a societății”.

Potrivit Agerpres, „Ora Pământului” este un eveniment internațional organizat în ultima sâmbătă din luna martie a fiecărui an, începând din 2007, în prezent, comunitatea de susținători ai „Earth Hour” a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de orașe, din peste 152 de țări.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele