O profesoară din Rusia a fost arestată, reclamată de elevi că e anti-război

0

Cadrul didactic a ajuns după gratii după ce a fost reclamată la poliție de către elevii ei, pentru că a făcut comentarii împotriva războiului, potrivit BBC, care citează presa locală.

Școlarii din Penza, oraș din sudul țării, ar fi înregistrat o conversație cu Irina Gen, profesoara lor de limba engleză, acum două săptămâni.

Cel mai probabil, erau supărați că o excursie sportivă planificată în Republica Cehă nu a mai avut loc și i-au cerut părerea profesoarei.

Conform unei presupuse transcrieri a conversației publicate de site-ul Meduza, aceasta a spus că a fost corect că excursia a fost anulată și că astfel de lucruri vor continua să se întâmple până când Rusia „va începe să se comporte într-un mod civilizat”.

Profesoara în vârstă de 55 de ani a comparat țara cu Coreea de Nord și „a exprimat o opinie despre războiul din Ucraina diferită de cea oficială”, a precizat aceeași sursă.

Acum, Irina Gen ar putea fi pasibilă de o amendă de până la 60.000 de dolari sau de o pedeapsă cu până la 10 ani de închisoare.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele