O șaormerie din Capitală vindea carne cu viermi

0

Activitatea unei șaormerii cunoscute din București a fost suspendată de autoritățile care au dat și amenzi de 19.000 de lei, pentru că acea unitate ar fi pus în vânzare carne cu viermi, anunță Poliţia Capitalei.

Conform unui comunicat al Poliţiei, controlul a fost ordonat în urma apariţiei în mediul online a unor imagini cu bunuri perisabile, improprii consumului, expuse spre vânzare în fast-food-ul amendat și închis.

Mai exact, pe TikTok a apărut o filmare realizată la o șaormerie din Capitală, în care unui angajat i se atrage atenția că pe o bucată de carne preparată, care era scoasă la vânzare, mișunau viermi albi, de mici dimensiuni.

Ulterior, surse judiciare au precizat pentru agenția Agerpres că ar fi vorba despre o shaormerie din Sectorul al 2-lea, populară în zonă:

Marţi, poliţişti din cadrul Poliţiei Sectorului 2 – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu reprezentanţi ai ANPC, au efectuat un control, în vederea stabilirii situaţiei de fapt, precum şi pentru verificarea activităţii de producţie, prelucrare, depozitare şi comercializare de produse destinate consumului general.

În urma acestor activităţi, societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 17.000 de lei, conform OG 21/1992 republicată, şi cu 2.000 de lei, conform OG 99/2000 republicată”, scrie în comunicatul oficial.

Totodată, arată sursa citată, a fost dispusă indisponibilizarea şi retragerea din circuitul consumului a 187,7 kg de produse alimentare perisabile – carne, produse din carne și sosuri.

De asemenea, a fost oprită temporar prestarea de servicii, până la remedierea deficienţelor, mai menţionează biroul de comunicare al Poliției.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele