Oamenii lui Putin îi amenință pe consilierii din Moscova și Sankt Petersburg care-i cer demisa

1
Vladimir Putin

La o zi după ce consilierii municipali din 18 districte din Moscova și Sankt Petersburg au semnat o declarație publică prin care îi cer lui Vladimir Putin să demisioneze, Kremlinul iese la rampă cu o amenințare vag voalată, relatează The Guardian.

Vezi și Putin este acuzat de înaltă trădare în Sankt Petersburg

„Linia dintre a critica legal campania militară a Rusiei în Ucraina și a încălca legile de cenzură din timpul războiului, care prevăd pedepse de până la 15 ani de închisoare, «este foarte, foarte subțire»”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Ieri, deputați din 18 regiuni din Moscova și Sankt Petersburg au emis o declarație în care îi cer lui Putin să demisioneze, deoarece consideră că acțiunile sale „dăunează viitorului Rusiei și cetățenilor săi”.

Vezi și România, pe locul doi în Uniunea Europeană la producția de biciclete

„Deputaților nu le este încă interzis să aibă o opinie. Și nici nu le este interzis să se pronunțe pentru demisia președintelui. El nu este un monarh, ci un muncitor angajat, primește un salariu din taxele noastre”, a declarat pentru Insider Ksenia Torstrem, deputat municipal al districtului Semenovsky din Sankt Petersburg. „Funcția noastră este de a reprezenta interesele poporului și vedem că oamenii nu sunt mulțumiți”.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele