”Obiect misterios” pe Lună, descoperit de rover-ul chinez Yutu 2

0
- Reclama -

Rover-ul Yutu 2 din China a descoperit un obiect misterios în timp ce străbătea craterul Von Kármán, aflat în partea îndepărtată a Lunii.

Potrivit Space.com, Yutu 2 a observat acesct obiect, care este în formă de cub, în noiembrie, în timpul celei de-a 36-a zile lunare a misiunii, potrivit unui jurnal Yutu 2 publicat de Our Space, un canal de informare a științei în limba chineză afiliat cu Administrația Spațială Națională a Chinei (CNSA).

Our Space s-a referit la acest obiect ca la o „colibă misterioasă” (神秘小屋/shenmi xiaowu), dar acesta este mai degrabă un substitut, decât o descriere exactă.

Oamenii de știință din echipă și-au exprimat un interes puternic față de acest obiect, iar acum așteaptă ca Yutu 2 să petreacă următoarele 2-3 zile lunare (2-3 luni pământești) traversând regolitul lunar și evitând craterele, pentru a observa obiectul mai îndeaproape.

O explicație probabilă pentru această formă ar fi că este un bolovan mare, care a fost excavat în urma unui impact puternic cu solul.

- Reclama -

Vehiculul cu alimentare solară Yutu 2 și rover-ul Chang’e 4 au aterizat pe partea îndepărtată a Lunii pe 3 ianuarie 2019.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele