Oficial german, după ce Liviu Pop a declarat că Iohannis a condus o organizație nazistă: “Minoritatea germană este calomniată”

0

Împuternicitul guvernului federal german pentru chestiunile privind strămutații germani și minoritățile naționale, Bernd Fabritius, a reacționat în termeni duri după ce fostul ministru al educației, Liviu Pop, a făcut o nouă declarație deplasată, joi seara, la Antena 3, acuzându-l pe președintele Klaus Iohannis că ”a condus o organizație nazistă”. Fabritius a declarat, citat de Deutsche Welle, că aceste atacuri lansate de înalți reprezentanți ai partidului de guvernământ sunt inacceptabile și ”necesită o condamnare fermă”, adăugând că a solicitat Guvernului un punct de vedere.

Declarația lui Bernd Fabritius, redată vineri dimineața pe pagina de Facebook a postului de radio Deutsche Welle, care preia o postare de pe pagina de Facebook a oficialului german:

Forumul German, ”… organizația aia nazistă”Un înalt reprezentant al partidului de guvernământ din România insultă într-o manieră inacceptabilă organizația minorității germaneLiviu Pop, reprezentant al social-democraților din România, președinte al Comisiei de Învățământ din Senat și fost ministru al Educației, a numit organizația unei minorități naționale recunoscute în România, comunitatea germană din România, ”organizație nazistă” într-un interviu public. Astfel, o campanie regretabilă de defăimare continuă în mod inacceptabil.Recent, Guvernul României s-a angajat în protocolul Comisiei guvernamentale bilaterale destinate rezolvării problemelor minorității germane, semnat la Berlin, pentru protejarea minorității față de astfel de atacuri. Această angajare trebuie confirmată și în cazul în care astfel de atacuri sunt proferate în propriile rânduri. De ceva timp, minoritatea germană din România este calomniată în mass-media pro-guvernamentale și insultată în mod colectiv, cu scopul de a prejudicia imaginea președintelui Klaus Johannis, membru al acestei minorități. Faptul că atacurile sunt continuate de către înalți reprezentanți ai partidului de guvernământ, social-democrat, este inacceptabil și necesită o condamnare fermă! Am cerut Guvernului României un punct de vedere.”

Senatorul PSD Liviu Pop a afirmat joi seară, la Antena 3, că preşedintele Klaus Iohannis a condus o organizaţie care este un „continuator” al unui grup nazist, fostul ministru al Educaţiei spunând că are aceste informaţii „de pe net”. „Grupul Etnic German a fost organizaţie nazistă condamnată pentru crime de război (…) Dacă Forumul German nu e continuatorul Grupului Etnic German, aştept oficial lucrurile acestea, eu am spus ce citesc de pe net”, a susţinut Pop.

„Amânarea rectificării bugetare înseamnă necheltuirea unor bani de către anumite instituţii publice, deşi nesuplimentarea fondurilor pentru alte instituţii publice are ca singur efect deficitul bugetar. (…) Trebuie să spun că (în comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale – n.r.) dânsul face acolo o acuzaţie ipocrită. O acuzaţie ipocrită din perspectiva zilei de 23 august şi din perspectiva fostei demnităiţi, dacă o pot numi aşa, cu ghilimelele de rigoare, a domniei sale, aceea de preşedinte a unui continuator al grupului… organziaţia aia nazistă, Forumul….”, a spus Liviu Pop.

Întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis „este continuatorul naziştilor”, Pop a răspuns: „A condus Forumul German, care a fost continuatorul acelui grup care ştim clar că a fost condamnat public vizavi de…”.

Întrebat din nou dacă Forumul Democrat German votat în repetate rânduri de locuitorii Sibiului care l-au ales pe Klaus Iohannis primar este continuatorul naziştilor, Liviu Pop a răspuns afirmativ, precizând, în timp ce citea de pe telefon, că nu spune el, ci „alţii”, şi că citeşte „de pe net”.

„Unei entităţi naziste, asta nu eu o spun, o spun alţii. Am citit-o în presa vremii, am văzut-o clar… Chiar mă uitam… Grupul Etnic German a fost organizaţie nazistă, corect? Grupul Etnic German a fost organizaţie nazistă condamnată pentru crime de război la Nurnberg. (…) Dacă Forumul German nu e continuatorul Grupului Etnic German aştept oficial lucrurile acestea, eu am spus ce citesc de pe net. Dar în ziua de 23 august să faci declaraţii de genul acesta şi în anul Centenarlui, mi se pare un pic deplasat din partea şefului statului, care trebuie să fie mediator” a mai spus senatorul social-democrat.

Nu mai departe de ieri, Liviu Pop s-a remarcat printr-o altă ieșire deplasată. Fostul ministru a postat pe Facebook o fotografie în care partenerii României – SUA, Germania, Olanda și Austria – sunt înfățișați ca niște gândaci care vor să invadeze România.

În fotografie, Liviu Dragnea spune ”STOP! Gazele nu pleacă gratis din România”, iar Iohannis îi dă replica: Păi te arestăm și tot îl luăm”. Imaginea amintește de propaganda rusă anti-occidentală.

Citește și Liviu Pop crede că SUA și Germania sunt gândaci

De Vlad Mitu

 

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele