Oklahoma, spre interzicerea avortului în orice stadiu al sarcinii

3

O măsură și mai strictă vine din Oklahoma cu privire la posibilitatea ca femeile să avorteze. Camera controlată de republicani a aprobat, de fapt, un proiect de lege care interzice avortul în orice moment în timpul sarcinii, cu excepția cazurilor de incest și viol sau dacă femeia însărcinată este în pericol de viață. 

 

O măsură și mai strictă decât cele aprobate în Texas și Arizona care interzic întreruperea sarcinii după săptămâna a cincisprezecea fără nicio excepție.

Legea a fost adoptată de Parlament

Legea recent adoptată în Oklahoma permite, de asemenea, oricărui cetățean să raporteze nu numai cei care practică avortul, ci și oricine „ajută sau facilitează executarea sau inducerea unui avort”. 

Dezbaterea dintre avorțiști și anti-avort

În SUA sub administrația Trump, mișcările anti-avort au lansat o campanie masivă pentru a cere modificarea legii, iar acum mai multe state au adoptat deja legi restrictive față de legislația anterioară, în ciuda încercării de a apăra femeilor libertatea de alegere.

Dezbaterea politică este foarte aprinsă și se așteaptă o nouă decizie a Curții Supreme pentru a înțelege care va fi direcția în care vor trebuii să urmeze statele unice, în propria lor autonomie.

sursă:Sky24

traducere:C.L

CITEște și Psihoterapie prin animale

 

 

3 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele